Bitcoin, Tesla dopingiyle yükselmeye devam ediyor

Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını duyurması sonrası 47 bin lirayla rekor tazeleyen dijital kripto paranın iki günlük kazancı yüzde 20'yi buldu. ABD'nin teşvik paketi açıklamasıyla altın fiyatları da yükselişte.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - S&P 500’ün en büyük dördüncü şirketi Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını duyurması, finansal piyasalarda köklü değişiklikleri başlatabilecek bir süreci de tetikledi. Bugüne kadar Bitcoin’i ödeme aracı olarak kullanan şirketler MicroStrategy ve Square Inc ile sınırlıydı ancak aralarına artık dünyanın en zengin insanı Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk da katılmış oldu.

Bitcoin fiyatları, Tesla'nın açıklaması sonrası dün rekor yükseliş göstererek 47 bin doların üzerini gördü. Bitcoin dünkü yükselişle yüzde 20 prim yaptı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Öte yandan iki aylık düşüş sürecinin ardından ABD Başkanı Biden'ın teşvik paketi açıklamasıyla altın fiyatları da yükselişe geçti. Ons altın 1840 dolar seviyelerine ulaştı. Gram altının iki günlük kazancı yüzde 2'ye yaklaştı. 
İstanbul serbest piyasada güne yüzde 0,70'lik artışla başlayan gram altın 419, çeyrek altın ise 687 liradan satılıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

 
Etiketler tesla bitcoin altın