Bitmeyen TOKİ konutlarına ziyaret: 3 yıldır insanlar mağdur

Emek Partisi'nin Yeşil Sol Parti listelerinden Kocaeli milletvekili adayı Yusuf Akar, Gebze Kirazpınar'da TOKİ evlerinin uzayan teslimatı yüzünden mağdur olanları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gebze Kirazpınar'da 2020 yılının Mayıs ayında inşaatında başlayan 500'ün üzerinde konut hala hak sahiplerine teslim edilmedi.

Teslim tarihinin her seferinde ileri bir tarihe ertelendiğini belirten hak sahipleri TOKİ inşaatının önünde buluştu. Burada hak sahiplerini ziyaret eden Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayı Yusuf Akar, "6 Şubat'ta deprem yaşandı, hemen '1 yıl içinde deprem konutlarını teslim edeceğiz' diye meydanlarda bağırıyorlar ama burada 3 yıl geçmiş, insanlar mağdur. Buradaki mağduriyetin büyümesine izin vermemeliyiz" dedi.

'BİRLİKTE OLURSANIZ KAZANIRSINIZ'

14 Mayıs seçimlerinin yaklaştığını hatırlatan Akar, "Seçimler de yaklaşıyor. Her partinin milletvekili adayları meydanlarda dolanıyor. Özellikle iktidar partisinin milletvekillerine ulaşıp, bu sorununuzun çözümünü istemeliyiz. Hangi partiye oy verirseniz verin; o partilerin il, ilçe örgütlerine, belediyelere ulaşıp bu sorunu Kocaeli kamuoyuna ulaştırmamız gerekiyor. Şurada 14 gün kaldı, bu fırsatı değerlendirip bir adım atılmasını sağlamamız lazım. Burada mağduriyet giderek büyüyecek, buna izin vermemeliyiz" diye konuştu.

Deprem ve konut sorununa değinen Akar, "6 Şubat'ta deprem yaşandı, hemen '1 yıl içinde deprem konutlarını teslim edeceğiz' diye meydanlarda bağırıyorlar ama burada 3 yıl geçmiş, insanlar mağdur. Bir araya geldiniz çünkü ortak sorunlarınız var. Bu önemli bir adım. Birlikte yürürseniz burada başarılmayacak bir şey yok. Mutlaka kazanacaksınız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)