'Bizim için üzülmeyin Ahmet Hakan, tazminatlarımızı yatırmalarını söyleyin'

Yayına başlamasının üçüncü haftasında kapatılma kararı alınan Olay TV için bugün yayınlanan yazısında, "çalışanlara üzülüyorum" diyen Ahmet Hakan'a mesleklerine bu televizyon kanalında devam eden eski Hürriyet gazetesi çalışanlarından yanıt: "Bizim için üzülmeyin tazminatımızın yatırılmasını söyleyin"...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugün yayınlanan yazısında Olay TV'nin kapatılması konusunu anlatırken, "Son gelen haberlere göre Cavit Bey, pes etmiş. Bırakmış bu işi. Kapatıyormuş televizyonu. Bir ay bile dayanamamış. Bin türlü dedikodu var medya piyasasında bu kapanmayla ilgili. Kimi öyle diyor, kimi böyle diyor. Çok üzüldüm. Cavit Bey için değil. Çünkü ona demiştim ben yaşayabileceklerini. Ben asıl o televizyonda çalışan arkadaşlarım için üzüldüm" dedi.

İşadamı Cavit Çağlar'a ait kanalla ilgili bu satırlara Ahmet Hakan'ın göreve başlamasından sonra Hürriyet'te işten çıkarılan ve tazminatları ödenmeyen gazetecilerden tepki geldi. Sosyal medyada paylaşım yapan ve mesleğine Olay TV'de devam eden İpek Yezdani, "Sayın Ahmet Hakan, Olay TV'de çalışan arkadaşlarım için üzüldüm demiş sağolsun, bizim için üzülmeyin, genel yayın yönetmeni olduğunuz Hürriyet gazetesinin sahiplerine yasadışı şekilde el koydukları tazminatlarımızı ödemelerini söyleyin yeter.." mesajını paylaştı. 

Yezdani'nin mesajını paylaşan ve Hürriyet'te aynı dönemde işten çıkarılan Olay TV programcısı İpek Özbey de, "Evet ya üzülme, hakkımızı almamızı sağla.... ‘arkadaşlık’ bunu gerektirir..." mesajını paylaştı.

Hürriyet'in Demirören'e satışının ardından 2019 yılında 45 gazeteci Türkiye Gazeteciler Sendikası'na (TGS) üye olmalarının ardından işten çıkarılmıştı. 45 gazetecinin tazminatları ödenmezken konu yargıya taşınmıştı. Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın frekans ve isim hakkını elinde bulundurduğu Olay TV'nin yayın hayatının üçüncü haftasında baskılar nedeniyle yayına son vereceği öğrenilmişti. (HABER MERKEZİ)