Bloomberg: Türkiye, Karadeniz'de yeni doğalgaz keşfini açıklayacak

Bloomberg ajansına konuşan kaynaklar, Türkiye'nin Karadeniz'deki Amasra-1 kuyusunda 'ciddi miktarda yeni doğalgaz keşfettiğini' ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bloomberg haber ajansı, Türkiye'nin Karadeniz'de yeni doğalgaz bulduğunu ve konuyla ilgili yakın zamanda açıklama yapılacağını yazdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bir 'müjde açıklayacağını' söylemesinin ardından yayınlanan haberde, Karadeniz’deki Amasra-1 kuyusunda 'ciddi miktarda yeni doğalgaz keşfedildiği' belirtildi. 

'EKONOMİK ZAYIFLIKLARA ÇÖZÜM OLARAK SUNULDU'

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan haberde, bulunan doğalgazı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) çıkaracağı ve 'dış kaynağa gerek duyulmadığı' kaydedildi. Bloomberg'de, Erdoğan'ın son dönemdeki enerji keşiflerini 'döviz cinsinden ödenmesi gereken enerji ithalatı faturaları da dahil olmak üzere, Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik zayıflıklarına çözüm olarak sunduğu' ifade edildi.

'HÜKÜMET, POPÜLARİTESİNDEKİ DÜŞÜŞLE MÜCADELE EDİYOR'

"Erdoğan ve hükümeti salgın önlemleriyle beraber işsizliğin artmasının ardından popülaritesindeki düşüşle mücadele ediyor" denilen haberde, Karadeniz'de doğalgaz rezervlerine ilişkin daha önce yapılan açıklamaların 'tahvillerden hisse senetlerine kadar Türk varlıklarını artırdığı' aktarıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'de katıldığı programda petrol ve doğalgaz aramalarıyla ilgili bir 'müjde' açıklayacağını söylemiş, "Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız. Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camii'nin açılışını yapacağız. Oradan da Kanuni sondaj gemimizle bağlantımızı kurup açıklamamızı yapacağız" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)