BM: Gazze ile İsrail arasındaki ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze'de İslami Cihad Hareketi ile İsrail arasında ateşkes kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin varılan ateşkesle ilgili açıklama yaptı.

BM Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ateşkesin memnuniyetle karşılandığı belirtilirken Gazze'ye geçişlerin kapatıldığı ve elektrik kesintilerinin temel tesisleri etkilediğine işaret edildi. Açıklamada, yüzlerce bina ve evin yıkıldığı veya hasar gördüğü, binlerce Filistinlinin evsiz kaldığı vurgulandı, ateşkesteki çabalarından dolayı Mısır'ın takdir edildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Yalnızca müzakere edilmiş, sürdürülebilir bir siyasi çözüm, bu yıkıcı şiddet döngülerini kesin olarak sona erdirecek ve hem Filistinliler hem de İsrailliler için barışçıl bir geleceğe yol açacaktır" denildi. 

İsrail ile Gazze'deki İslami Cihad Hareketi arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla varılan ateşkesin, dün yerel saatle 23.30'dan (TSİ 23.30) itibaren yürürlüğe girdiği duyurulmuştu. İsrail'in cuma günü Gazze şeridine düzenlediği saldırılar sonucunda aralarında 14'ü çocuk 44 Filistinli hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler israil filistin gazze