BM Genel Sekreteri: İnsanlığın nükleer yok oluşu tek bir hataya bakar

BM Genel Sekreteri, New York'ta nükleer silahsızlanma konferansında yaptığı konuşmada "İnsanlığın nükleer yok oluşu yalnızca bir yanlış anlamaya, bir hesap hatasına bakar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "dünyanın korkunç bir nükleer savaşın ve Soğuk Savaş döneminden beri görülmemiş bir felaketin eşiğinde olduğu" uyarısında bulunarak “Şimdiye dek olağan dışı bir şekilde şanslıydık” dedi.

BM'de Nükleer Silahsızlanma Anlaşması’na taraf ülkelerin katıldığı konferansın açılışında konuşan Guterres, "İnsanlığın nükleer yok oluşu yalnızca bir yanlış anlamaya, bir hesap hatasına bakar” dedi. Dünyanın bugüne dek nükleer bir felakete sürüklenmemiş olmasının büyük şans olduğunu söyleyen Guterres, “Şans bir strateji olamaz. Jeopolitik gerilimlerin nükleer çatışmalara dönüşmesine karşı bir kalkan olarak da görülemez” ifadelerini kullandı.

Nükleer Silahsızlanma Anlaşması’na taraf ülkelerin konferansına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün bir açıklama yollamış, “nükleer bir savaşta kazanan olmayacağını ve böylesi bir savaşın asla başlatılmaması gerektiğini” ifade etmişti. (BBC Türkçe)