Bodrium Hotel, organik tarım projesini başlattı

Bodrium Hotel & Spa, sürdürülebilir turizm hedefi doğrultusunda başlattığı proje ile Bitez'de bulunan bahçede organik tarım yapmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrium Hotel & Spa Genel Müdürü Yiğit Girgin, gıda üretimi konusunda adım attıklarını belirterek, Bitez'de oluşturdukları bahçede organik tarım yaptıklarını söyledi.

Bodrium Mutfak Şefi Zekeriya Yıldırım'ın da bulunduğu projeye ilişkin konuşan Girgin, şunları söyledi: “Birkaç yıldır bu fikir aklımızdaydı. Zeki Şef aramıza katılınca projeyi hayata geçirdik. Yaklaşık 5 dönümlük arazi üzerinde tarım yapıyoruz. Kullandığımız ürünü dalından sofraya gelene kadar takip edebiliyoruz ve tarımsal ilaç kullanmıyoruz. Doğal bir ekosistem yarattık. Güven, hijyen ve kalite kontrolü birinci elden yapabiliyoruz. Misafire hizmet unsuru olarak sunabiliyoruz. Kahvaltı büfemizde kendi bahçeden alanımızı yarattık. Misafirlerimiz oradan istediğini alabiliyor. Yemeklerde de kullanıyoruz. Henüz tamamını karşılayamazsak da gıda da sürdürülebilirlik için önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Kendi işletmemizdeki ekip arkadaşlarımıza da bu bilinci verebilmek misafirlerimize de bu ayrıcalığı yaşatabilmek kıymetli. Büyükşehirlerde yaşayan misafirlerimizin de ilgisini çekiyor. Ürünlerin nereden alındığını gösterdiğimizde mutlu oluyorlar. Bodrum'un yerel ürünlerini kullanmak, üreticileriyle çalışmak emek harcanmış ürünü masaya koymak bizim için çok önemli. Çünkü yerel üreticilere sahip çıktığınızda onun da yaşamını sürdürmesine destek oluyorsunuz.”