Bodrum'da 21. Gümüşlük Müzik Festivali başladı

21'inci Gümüşlük Müzik Festivali, kemancı Kristof Barati ve piyanist Tuna Bilgin'in konseriyle başladı. Festivalin sanat yönetmenliğini piyanist Gülsin Onay yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'nın en seçkin festivalleri EFFE2025" ödüllü ve bu yıl 21'incisi düzenlenen Gümüşlük Müzik Festivali, Gümüşlük'teki 25 asırlık Antik Taş Ocağı'nda gerçekleştirilen konserle, müzikseverlere kapılarını açtı.

Piyanist Eren Levendoğlu'nun sanat yönetmenliğinde ve piyanist Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında yapılan etkinliğin ilk gününde, kemancı Barati ile piyanist Bilgin sahne aldı. İkili, konserde Beethoven, Brahms ve Franck'ın sonatlarıyla izleyicilerin karşısına çıktı.

Festival kapsamında Portekizli piyanistler Antonio Silva ve Tiago Nunes de Bitez Aktur'daki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahne aldı.

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında Portekizli piyanistler Antonio Silva ve Tiago Nunes de Bitez Aktur'daki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahne aldı.

MASTERCLASS ÖĞRENCİLERİNDEN KONSER

Gümüşlük Festival Akademisi'nin (GFA) bu yılki ustalık sınıfına katılan 12 ila 21 yaşları arasındaki 9 keman masterclass öğrencisi de keman sanatçıları Kristof Barati ve Erkin Onay'dan bir hafta boyunca aldıkları derslerle ustalık kazanarak, Gümüşlük sahilindeki Toprak Ev'de derledikleri repertuvarla sahneye çıktı.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Bakü Bülbül Müzik Okulu, Mimar Sinan İstanbul Devlet Konservatuarı gibi farklı eğitim kurumlarından gelen 9 genç, dinleyiciyle buluştu.

Festival, çok sayıda yerli ve yabancı sanatçının verdiği konser ve atölye çalışmalarıyla 10 Eylül'e kadar devam edecek.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)