Bodrum'da orman yangınına havadan müdahale devam ediyor

Muğla’nın Bodrum ilçesi Pınarlıbelen Mahallesinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile geniş bir alana yayılan orman yangınında ilk belirlemelere göre 100 hektarlık bir alanda etkili oldu.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Pınarlıbelen Mahallesi Etrim ve Kaklık mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine ait ekipler sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmalarına, havadan 10 helikopter ile 8 uçak, karadan 119 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer, 400 personel ve bazı sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda itfaiye ekipleri destek veriyor.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmasını takip etti.

BAŞKAN ARAS: YOL KENARINDAKİ BİR SEBEPTEN DOLAYI ÇIKAN YANGIN

Bodrum’un Pınarlıbelen Mahallesinde çıkan yangınında 16 saat geride kalırken, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra gönüllülerin destek verdiği söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bölgeye gelerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangının yol kenarındaki bir sebepten kaynaklandığını kaydetti. Başkan Aras, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘YAKLAŞIK 100 HEKTAR NİTELİKLİ ORMAN ALANI ZARAR GÖRDÜ’

“Bugün anlaşılan yol kenarındaki bir sebepten çıkan yangın. İniş bölgesinden Kaptan Dağı'na kadar yayılmış idi. Ancak Orman Bölge Müdürlüğümüzün büyük bir mücadelesi, yine hava ekiplerinin çok ciddi müdahalesi, yine diğer itfaiyemizin, diğer bütün gönüllü kuruluşların, Bodrum Belediyesinin, tabii ki Büyükşehir Belediyemizin bütün ekiplerinin müdahalesiyle şu anda durduruldu. Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi iyi ki akşam saatlerinde çıkmadı bu yangın. En azından hava müdahalesi yapılabildi. Yaklaşık 100 hektar nitelikli orman alanı zarar gördü. Bu kadar riskin yüksek olduğu bir dönemde vatandaşlarımızın da çok dikkatli olması gerekiyor. Ben geçmiş olsun diyorum. Bölge halkına, Bodrum'a da geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle bir yangın olmaz. Ama dediğim gibi yine de ucuz atlattık bu yangını. Zamanında müdahale edilmiş. Saat 14.16'da çıkan yangını 10 dakika sonra hem bölgedeki orman ekipleri hem de itfaiyemiz anında yetişip hava araçlarıyla beraber müdahale edilmiş. O yüzden bu çok önemli tabii ki. Yani zamanında müdahale etmek çok çok büyük önem taşımakta. Yeşil vatanımızı korumak zorundayız.”

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler bodrum yangın