Boeing dolandırıcılık suçlamasını kabul etti: 243 milyon dolar ödeyecek

ABD Adalet Bakanlığı'yla uzlaşma yolunu seçen havacılık şirketi Boeing, ölümcül kazalarla ilgili soruşturma kapsamında 243,6 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli havacılık şirketi Boeing'in, ölümcül '737 MAX' kazaları soruşturmasında dolandırıcılık suçlamalarını kabul ettiği açıklandı. Boeing, uçak kazalarının ardından ABD Adalet Bakanlığı'yla uzlaşma yolunu seçti.

Washington hükümetinin mahkemeye sunduğu belgelerde şirketin, Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturmada dolandırıcılık suçunu ve 243,6 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul ettiği belirtildi. Uzlaşının yürürlüğe girmesi için hakimin onayı bekleniyor. 

346 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Boeing, 2018 ve 2019'da Endonezya ve Etiyopya'da meydana gelen 346 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 737 MAX kazaları sebebiyle suçlanıyordu. Reuters'ın aktardığına göre kazalarda, hayatını kaybedenlerin aileleri Boeing'in yargılanmasını ve daha ağır cezalar ödemesini talep ediyorlardı. ABD Adalet Bakanlığı'nın mayıs ayında Boeing'in ölümcül kazalarla ilgili 2021 anlaşmasını ihlal ettiğini tespit etmesinin ardından, Boeing cezai kovuşturmaya maruz kalmıştı.

BOEING SÖZCÜSÜ DOĞRULADI

Boeing sözcüsü, bakanlık ile çözüm şartlarında prensipte anlaşmaya varıldığını doğruladı.

Anlaşma kapsamında, Boeing güvenlik ve uyum programlarını güçlendirmek için önümüzdeki üç yıl içinde en az 455 milyon dolar yatırım yapmayı kabul etti. Boeing yönetim kurulunun MAX kazalarında ölenlerin yakınlarıyla görüşmesi gerekecek.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler boeing uçak kaza