Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri: Naci İnci’nin derhal istifasını talep ediyoruz

Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri, AK Partili Melih Bulu'nun rektör olarak görevlendirilmesini ve üniversite yönetimine yaptığı atamaları protesto etti. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Naci İnci'nin istifasını isteyen öğrenciler, "Kayyum rejiminin bekçiliğine soyunan Bulu, kendi kayyumcuklarını atayarak üniversitemizi yönetme ihtirası içerisindedir" dediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli akademisyenlerin, üniversiteye rektör olarak AK Partili Melih Bulu'nun atanmasına karşı protestoları devam ediyor. Rektörlük binası önünde bir araya gelen akademisyenler, Bulu'ya sırtlarını döndü.

Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri de rektörlük binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Bulu'nun üniversite yönetimine yaptığı atamalara tepki gösterdi.

'İNCİ'NİN İSTİFASINI TALEP EDİYORUZ'

“Her geçen gün Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri olarak Kayyum Rektör Melih Bulu'nun antidemokratik icraatlarını “normalleşme olarak” sunmasını tanık oluyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kayyum rejiminin bekçiliğine soyunan Bulu, kendi kayyumcuklarını atayarak üniversitemizi yönetme ihtirası içerisindedir. 9 Şubat 2021 tarihinde 245 akademisyenden 201’inin katıldığı seçimde, Ünal Zenginobuz Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Müdürlüğü’ne 197 oyla seçilmişti. Bu demokratik işleyişi yok sayan Bulu, yaverlerinden Naci İnci’yi SBE müdürlüğüne atamıştır. Bu usulsüz atamayı tanımıyor ve İnci’nin derhal istifasını talep ediyoruz.”

Protestolara katılan öğrencilere disiplin soruşturması açıldığı aktarılan açıklama, “Muktedirlerin, bütün hukukî kaideleri ayaklar altına alarak zora ve zorbalığa dayanan yönetme pratiklerine boyun eğmeyeceğimizi; özgür, özerk, demokratik ve toplumcu bir üniversite için mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Bugün; iktidar yanaşmacılığından ve zorbalıktan medet umanlar, kendilerini tarihin çöplüğünde bulacaklardır” denildi. (HABER MERKEZİ)