Boğaziçi'nde gözaltına alınan öğrencilerden ikisi tutuklandı

Boğaziçi'nde atanmış Rektör Naci İnci'yi protesto eden 4 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltıları protesto eden 6 öğrencinin de gözaltına alındığı açıklandı. 10 öğrenciden ikisi mahkemece tutuklandı.

Fotoğraf: Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’nde cumhurbaşkanı kararıyla rektör olarak atanan Naci İnci’yi protesto eden 4 öğrenci gözaltına alındı. Arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle Güney Kampüs'e yürüyen ve oturma eylemi düzenleyen 6 öğrencinin de daha sonra gözaltına alındığı belirtildi. 

7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ, 3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Çağdaş Hukukçular Derneği'nden (ÇHD) yapılan açıklamada, gözaltına alınan öğrencilerin ifade işlemleri için Fatih’teki Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü duyuruldu. ÇHD'den yapılan açıklamada, "İfadesi alınan üç kişi hastanede gerçekleşecek olan sağlık muayenelerinin ardından serbest bırakılacaklar. Kalan yedi kişinin ifadeleri ise yarın mevcutlu olarak alınacak olup yedi öğrenci bu geceyi gözaltında geçirecekler" denildi. 

Gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı Öğrencilerden 7’si Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilirken, 3’ü serbest bırakıldı.

İstanbul Valiliği'nin konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık (60) kişilik grup; sloganlar atarak, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının önünü keserek ilerlemesini engellemiş ve bir şahıs da aracın üzerine çıkmıştır.

Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; makam aracının üzerine çıkan kişinin de aralarında bulunduğu (7) şahıs ile görevli personele mukavemette bulunan (3) şahıs olmak üzere toplam (10) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltı işlemi uygulanmıştır. Soruşturma devam etmektedir."

SAVCI 3 ÖĞRENCİNİN TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Adliyeye sevk edilen 7 öğrenciden 3'ü tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer 4 şüphelinin ise adli kontrolle serbest bırakılması talep edildi.

Akşam saatlerinde tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen öğrencilerden 2'sinin tutuklandı, 5 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan öğrenciler, sosyal medyadan "Mücadele umuttur, mücadeleye devam edeceğiz. Başka bir dünya mümkün" ve "Arkadaşlar daha önce de benzer şeyler yaşadık. En yakın zamanda görüşmek üzere" mesajları gönderdi. 

(HABER MERKEZİ)