Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyıma karşı 895. nöbet

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyıma karşı başlatılan nöbette akademisyenler 895’inci kez rektörlük binasına sırtını döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'ne 2021 yılının Ocak ayında Cumhurbaşkanı kararıyla Melih Bulu kayyım rektör olarak atandı.

Üniversite bileşenlerinin tepkileri sonucu Bulu'nun yerine ise akademisyenlerin yüzde 95’inin karşı çıktığı Naci İnci atandı. Tüm bu süreçte akademisyenler ve öğrencilerin kayyım rektörlere karşı direnişe bir gün bile ara vermedi.

1324 GÜN GERİDE KALDI

Akademisyenlerin 'Demokratik, özgür ve özerk üniversite' talebiyle başlattığı direniş bugün 1324'üncü günü geride bıraktı.

Akademisyenler haftanın her iş günü olduğu gibi dün de saat 12:15’te "Kabul Etmiyoruz Vazgeçmiyoruz" diyerek sırtlarını 895’inci kez rektörlük binasına döndü.

'VAZGEÇMİYORUZ'

Birgün'ün aktardığı habere göre, akademisyenler nöbet boyunca ellerinde "AYM: Cumhurbaşkanının rektör atama yetkisinin KHK ile düzenlenmiş olması Anayasa'ya aykırı", "Özerk, özgür, demokratik üniversite", "3 yıldır yılmadık", "Kabul etmiyoruz", "Vazgeçmiyoruz" yazan dövizler ile üzerlerinde "Kabul Etmiyoruz Vazgeçmiyoruz" yazan Can Candan, Mohan Ravichandran ve Tolga Sütlü fotoğrafları taşıdı.

(ALINTI)