Boğaziçi'nde 4 senatörden ortak açıklama: Dekanımız göreve iade edilsin

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu'nda görevli 4 akademisyen, atanmış Rektör İnci'nin 4 dekanı görevden almasına karşı ortak açıklama yaptı: Seçilmiş dekanımızın görevine iade edilmesini talep ediyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Boğaziçi Üniversitesi hocaları, atanmış rektör Naci İnci'nin uygulamalarına karşı seslerini yükseltmeyi sürdürüyor. Haklarındaki 'disiplin soruşturmalarını' gerekçe göstererek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt, Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Özlem Berk Albachten ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Metin Ercan’ın görevden alınmasına karşı üniversitenin 4 senatörü ortak bildiri yayınladı. 

“Yüksek Öğretim Kamuoyuna” başlığını taşıyan bildiri Bildiri, Prof. Dr. Yavuz Akpınar (Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Eğitimi Bölümü), Prof.Dr. Gülcan Erçetin (Yabancı Diller Eğitimi Bölümü), Prof. Dr. Emine Erktin (Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü) ve Prof.Dr. Ayşe Gürel (Yabancı Diller Eğitimi Bölümü) imzasını taşıyor.
Akademisyenler bildiride, seçilmiş Eğitim Fakültesi dekanı Prof.Dr. Yasemin Bayyurt’un görevden alınmasını kabul etmediklerini ve ivedilikle görevine iade edilmesi gerektiğini ifade etti. 
Eğitim Fakültesi'nde görevli dört akademisyenin imzasını taşıyan bildirinin tam metni şöyle:

Yükseköğretim Kamuoyuna:
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinin seçilmiş senatörleri olarak yıllar içinde fakültemizin ve üniversitemizin yönetimlerinde görev aldık. Birçok kurul ve komisyonda çalışmanın yanı sıra bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, enstitü müdür yardımcılığı, dekanlık, öğrenci işleri dekanlığı, rektör danışmanlığı, genel sekreterlik gibi üniversitemizin işleyişinde etkin rolü olan görevlerde bulunduk. Biz Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri için yönetimin her kararında Boğaziçi Üniversitesi Senatosunun 2012 tarihli Temel İlkelerinin benimsenmesi esastır. Aldığımız tüm görevleri bu çerçevede yürüttük. Bu ilkelerin sürdürülmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Bir yılı aşkın süredir üniversitemize yapılan müdahaleler ve bunun sonucunda ortaya çıkan yönetim hataları ve son olarak da üç fakültenin dekanlarının hukuksuz olarak görevden alınmaları üniversitemizin liyakata dayalı, özerk, özgür ve katılımcı yapısına sekte vurmuştur. Üniversitemizin en önemli iki organı olan Üniversite Yönetim Kurulu ve Senatosunun yasal, meşru ve geleneklerine uygun demokratik yapısı mükerrer oy kullanma ve üniversite dışından atamalar gibi ciddiyetten uzak ve hakkaniyete sığmayan uygulamalarla yara almıştır. Üniversitemizin liyakat ve demokratik ilkeler çerçevesinde işleyen kurumsal yapısının yıpratılmasına razı değiliz.
Seçilmiş Dekanımızın hukuksuzca görevden alınmasını kabul etmiyor, görevine iade edilmesini talep ediyoruz; Fakültemiz öğretim elemanlarınca seçilmemiş hiçbir meslektaşımızın dekanlık görevini kabul etmeyeceğine inanıyoruz.
Bu aşamada görüş ve duruşumuzu yükseköğretim kamuoyuna saygılarımızla sunarız." (HABER MERKEZİ)