Boksta 'cinsiyet' tartışması: Ringden çekilen rakibi özür diledi

Olimpiyatlarda ringden çekilerek 'trans boksör' tartışmalarını ateşleyen İtalyalı boksör Carini, rakibi Cezayirli Khelif'ten özür diledi: Bunu yapmayı amaçlamamıştım...

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda cinsiyetiyle ilgili tartışmalara konu olan Cezayirli boksör Imane Khelif'le yaptığı maçın 46. saniyesinde ringden çekilen İtalyan Angela Carini, rakibinden özür diledi.

AA'nın aktardığına göre La Gazzetta dello Sport'a konuşan Carini, rakibine yönelik cinsiyet tartışmalarının kendisini üzdüğünü söyledi.

Imani Khelif için de üzgün olduğunu vurgulayan Carini "Uluslararası Olimpiyat Komitesi dövüşebileceğini söylediyse bu karara saygı duyarım. Bunu yapmayı amaçlamamıştım. Aslında ondan ve diğer herkesten özür dilemek istiyorum. Olimpiyat hedefim yok olduğu için öfkeliydim. Khelif'e karşı hiçbir şeyim yok. Aslında onunla tekrar karşılaşsam ona sarılırım" dedi.

Carini, kadınlar 66 kilo son 16 turu mücadelesinde Khelif'ten aldığı ilk yumruğun ardından 46. saniyede ringden çekilmişti.

Uluslararası Boks Birliğinin (IBA), 2023 Dünya Kupası'nda "kadınlar müsabakasına katılmak için uygunluk kriterlerini karşılamaması" gerekçesiyle diskalifiye ettiği Cezayirli sporcunun cinsiyetiyle ilgili tartışmalar gündeme gelmişti.

Bu arada Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), IBA'nın, Khelif’in oyunlardan diskalifiye edilmesi yönündeki talebini reddetmişti.

(ANADOLU AJANSI)