Bolu Belediyesi ruhsata aykırı bankamatikleri mühürledi

Bolu Belediyesi, kentte ruhsata aykırı olan ve belirlenen alanlara yapılmayan bankamatikleri mühürledi. Belediye Başkanı Tanju Özcan bankaları eleştirerek, "Biz bu konuda hukuken haklıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

BOLU - Bolu Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, kentte üçüncü kurumlar tarafından kullanılan, belirlenen alana yapılmayan veya ruhsata aykırı olan bankamatikleri mühürledi. Geçtiğimiz hafta Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehirdeki çoğu bankamatiğin belediyenin belirlediği alana yapılmadığını ve banka binalarının önünde bulunan bankamatiklerin yapı ruhsatına aykırı olarak belediyeden izinsiz faaliyet gösterdiğini belirtmiş, belediye sınırları içerisinde 146 bankamatik tespit ettiklerini açıklamıştı.

'BU KONUDA HUKUKEN HAKLIYIZ'

Özcan bankaların bankamatikleri belirlenen alanlara taşımak zorunda olduklarını vurgulayarak, "Herhangi bir vatandaş evinin balkonunu camla kapattığı zaman ne oluyor? Tadilat başvurusu yapıyor. Bankalar niye yapmıyor? Bankalar muaf diye bir yazı yok. Dolayısıyla hem bizim belirlediğimiz alanlara bankamatiklerini taşıyacaklar. Başka bankalara kullandırıyorlarsa ya o kullanan bankalar ödeyecek ya da kiralayan banka onlar adına ek ödeme yapacak. Bir de bankaların önündeki bankamatikler bir şekilde ruhsatlı hale gelecekler. Biz bu konuda hukuken haklıyız" diye konuştu. Özcan, bankamatiklerden sonra kaçak baz istasyonlarının da mühürleneceğini söyledi. (DUVAR)