Bolu'da bir ayda 63 sınıf kapatıldı

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, bir ayda 63 sınıfın karantinaya alındığını, 37 öğretmen ile bir yardımcı personelin korona olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

BOLU – Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, geride kalan bir aylık dönemi değerlendirerek okullarda alınan tedbirleri eleştirdi. Gezici, 63 sınıfın karantinaya alındığını, 37 öğretmen ile bir yardımcı personelin korona olduğunu açıkladı.

‘MEB SADECE SEYREDİYOR’

Her geçen gün okullarda vaka sayılarının ve kapatılan sınıf sayılarının arttığını dile getiren Gezici, "Alınmayan önlemler ve yönetilmeyen salgın nedeniyle kaygılarımız da her geçen gün daha derinleşiyor. Sınıf mevcutlarının seyreltilmesi için önlem alınmıyor ancak karantinalar nedeniyle okullar fiilen seyreliyor. MEB ise yaşanan süreci yalnızca seyrediyor. İlimizde 63 sınıf karantinaya alındı. 37 öğretmen ve bir yardımcı personel korona oldu" dedi. Sınav ve ölçme değerlendirmeler için bir plana ihtiyaç olduğunu söyleyen Gezici, kesintisiz yüz yüze eğitimin tedbirler ile mümkün olduğunu dile getirdi. Kentte birçok okulda yardımcı personel sayısının yetersiz hatta bazılarında hiç olmadığını vurgulayan Gezici, “Salgının başından beri MEB’in, süreç yönetiminin daha çok algı yönetimi olduğunu biliyoruz. Bu sürdürülebilir yüz yüze eğitim açısından da kaygılarımızı arttırıyor" diye konuştu. (DUVAR)