Bornova Belediyesi ilçedeki 45 mahallede temizlik hizmetini sürdürüyor

Bornova Belediyesi'ne bağlı ekiplerce yürütülen temizlik çalışmalarına ilişkin konuşan Belediye Başkanı Eşki, 'Günde 500 ton evsel atık, 180 ton moloz ve 20 ton hacimli atık topluyoruz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bornova Belediyesi, temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında evsel ve katı atıklar ile molozların toplanmasından konteynerlerin bakım ve temizliğine dek birçok alanda çalışan ekipler, 45 mahalle ve ilçe sınırlarında bulunan sanayi sitelerindeki toplam 4 bin 160 sokakta 7 gün 24 saat hizmet veriyor. 

101 şoför ve operatörün görev yaptığı ekipte, 134 araç arkası çalışanı ve 103 süpürgeci olmak üzere toplam 392 personel bulunuyor. 

Çöp kamyonu ve süpürme araçları dışında, dar sokaklarda çalışabilen ‘çöp taksi’ ve küçük araçların yanı sıra kepçe, kamyon ve konteyner yıkama aracı olmak üzere toplam 84 araç ve iş makinesi ile hizmet veriyor.

'GÜNDE ORTALAMA 500 TON EVSEL ATIK, 180 TON MOLOZ VE 20 TON HACİMLİ ATIK TOPLUYORUZ'

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, temizlik alanında yürüttükleri çalışmalarda yenilikçi yöntemler uyguladıklarına vurgu yaparak, “Araç takip ve adresleme sistemi sayesinde her gün yüzlerce ton atığı daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde toplayabiliyoruz. Araçların ve konteynerlerin bakımından boyanmasına kadar pek çok işi kendi atölyelerimizde yaparak zamandan kazanıyor, maliyetlerimizi azaltıyoruz. Aralıksız çalışarak günde ortalama 500 ton evsel atık, 180 ton moloz ve 20 ton hacimli atık topluyoruz” dedi.