Bornova Sokağı'nın öyküsü sinemaya aktarıldı: İlk gösterim 5 Temmuz'da

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Bornova Sokağı'nın yıllar içindeki dönüşümünü konu alacak olan 'Dönüşüm: Bornova Sokağı' 5 Temmuz Cuma günü ilk kez gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak semtinde yer alan Bornova Sokağı’nın hikayesi, ödüllü ‘Beyazlar Sönsün’ belgeselinin yönetmenleri Aycan Karadağ ve İbrahim Kucuş tarafından 'Dönüşüm: Bornova Sokağı' adıyla sinemaya aktarıldı. 

Adem Nakçı’nın uygulayıcı yapımcılığını üstlendiği belgesel filmin ilk gösterimi 5 Temmuz Cuma günü saat 20.00’da İzmir Mimarlık Merkezi’nde yapılacak.

Birgün'de yer alan habere göre, senaristliğini Fevzi Efe Sekitmez'in üstlendiği belgesel, İzmir’de kurulduğu ilk andan bu yana farklı kültür ve kimliklerin barındığı Bornova Sokağı'nın zaman içindeki dönüşümünü konu alıyor. 

Trans kadınlar, esnaf, levantenler, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Buca Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erkan Serçe'nin yer aldığı belgesel, ilk gösteriminin ardından ulusal ve uluslararası festivallerde de gösterilecek. 

 

 

 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)