'Bornova’nın üzerindeki tozu kaldırıp, zenginliğini ortaya çıkaracağız'

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Bornova devasa bir mücevher ama üstünde bir toz katmanı var. Hedefimiz Bornova’nın üzerindeki tozu kaldırıp, zenginliğini ortaya çıkarmak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Bornova’nın turizm master planını yaparak, ilçemizi ulusal ve uluslar arası turizm için önemli bir lokasyon haline getirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz Bornova’nın üzerindeki tozu kaldırıp, zenginliğini ortaya çıkarmak” dedi.

Ömer Ekşi, Halk TV’de yayınlanan “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar”ın Bornova Büyükpark’taki canlı yayınına katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova’nın çok zengin bir kültürel ve tarihi miras üzerinde yer aldığını belirterek, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nin, İzmir’in 8500 yıllık geçmişine ışık tuttuğunu, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın belediye başkanlığı döneminde yapılan bu merkezin Türkiye’nin en iyi höyük binalarından biri olduğunu söyledi.

Batı kültürünün temellerini atan İlyada ve Odysseia'nın yazarı Homeros’un da Bornova’da, şimdiki Homeros Rekreasyon Alanı’ndaki mağaralarda yaşadığının bilindiğini söyleyen Başkan Eşki, “Biz Bornova’nın turizm master planını yaparak, ilçemizi ulusal ve uluslar arası turizm için önemli bir lokasyon haline getirmeyi hedefliyoruz. Homeros’u her yönüyle hak ettiği şekilde bu topraklarda anacağız. Bornova devasa bir mücevher ama üstünde bir toz katmanı var. Hedefimiz Bornova’nın üzerindeki tozu kaldırıp, zenginliğini ortaya çıkarmak” dedi.

Etiketler Ömer Eşki bornova