Bozbey: Gelecek nesillere afete hazırlıklı kentler bırakmak görevimiz

Marmara Belediyeler Birliği'nin olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Bozbey, Marmara Denizi kıyısındaki bütün kentlerin afetlere hazırlıkta bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başkanlığını üstlendiği Marmara Belediyeler Birliği'nin 2024 yılı 2. olağan Meclis Toplantısı’nda konuştu. 

Yaptığı konuşmada olası Marmara Depremi'ne hazırlık sürecine değinen Bozbey, şunları söyledi: "Yapı stoğunun büyük oranda eski ve afetlere karşı dayanıksız olması da önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Deprem riskine karşı yapı denetimlerini sıklaştırmalı, riskli alanlarda gerekli jeolojik ve jeoteknik çalışmaları kararlılıkla yürütmeliyiz. Afetlere karşı dayanıklı bir kent inşa etmek yalnızca binaların sağlamlığıyla değil, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve farkındalıkla mümkün olacaktır. En kıymetli yatırım, insana olan yatırımdır. Gelecek nesillere daha güvenli, daha dirençli ve afetlere hazırlıklı kentler bırakmak bizim görevimizdir. Hazırlıklarımızı birbirine entegre bir şekilde hayata geçirmeliyiz. Marmara Bölgesi’ni ve Marmara’nın kıyısında yer alan şehirleri bir bütün olarak düşünmek, afet ile ilgili hazırlıklarımızı bu kapsamda yapmak zorundayız. Marmara Belediyeler Birliği, bunun için çok uygun bir zemin oluşturmaktadır.”