Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: Salgın hakkında sızlanmayı bırakın

Covid-19 kaynaklı ölü sayısının iki gün üst üste rekor seviyeye yükseldiği Brezilya'da kısıtlamalara tepki gösteren Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, "Sızlanmayı bırakın" ifadelerini kullandı. Sağlık uzmanlarının "Salgının başlangıcından bu yana en kötü manzarayla karşı karşıyayız" dediği ülkede, Bolsonaro bir kez daha salgını hafife almasıyla gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü kaynaklı ölümlerin üst üste iki gün rekor seviyeye çıktığı Brezilya'da, daha önce birçok kez tedbirleri önemsememesi nedeniyle eleştirilen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro halka 'sızlanmayı bırakmaları gerektiğini' söyledi. ABD'den sonra Covid-19 kaynaklı ölü sayısında ikinci sırada olan Brezilya'da Bolsonaro, kısıtlamalara tepki gösterdi.

'KİMSE KATLANAMIYOR'

"Daha ne kadar evde kalmaya devam edeceksiniz? Artık buna kimse katlanamıyor" diyen sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, "Yeteri kadar sızlandınız. Ağlamaya daha ne kadar devam edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

TEDBİRLER SIKILAŞTIRILDI

Perşembe günü, geçtiğimiz temmuz ayından bu yana en yüksek vaka sayısının kaydedildiği ülkede bir günde 75 bin 102 vaka tespit edildi. Brezilya'da ölü sayısı 260 bini aştı, vaka sayısı 10 milyon 793 bin 732'ye çıktı. Nüfusun yalnızca yüzde 3.5'inin bir doz aşı olduğu ülkede, artan vakalar ve ölü sayısı yeni kısıtlamaları beraberinde getirdi. Rio de Janeiro'da sokağa çıkma kısıtlamaları uygulamaya sokuldu, Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paolo'da ise tedbirler sıkılaştırıldı.

'SALGININ BAŞLANGICINDAN BU YANA EN KÖTÜ MANZARA'

Brezilya'nın sağlık düzenleme kurumu Anvisa'nın eski başkanı Gonzalo Vecina Neto, mutasyon geçirmiş korona virüsü varyantlarına karşı uyarıda bulundu. "Mutasyonlar, virüsün hızla çoğalmasının sonucudur" diyen Neto, Brezilya'da salgının başlangıcından bu yana 'en kötü manzarayla karşı karşıya olduklarını' söyledi. (DIŞ HABERLER)