Brezilya Futbol Federasyonu'ndan İngiltere kulüplerine 'misilleme'

İngiltere pandemide 'kırmızı liste'ye aldığı ülkelere kulüplerinden milli futbolcu göndermedi. Brezilya Futbol Federasyonu da İngiltere'de oynayan Brezilyalıların kulüpte oynatılmasını engelledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya Futbol Federasyonu, 10-14 Eylül tarihlerinde İngiltere takımlarının lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarında Brezilyalı oyuncu oynatmalarını engelledi. 'Misilleme' olarak nitelenen olay FIFA kuralları gereği gerçekleşti. Brezilya Futbol Federasyonu FIFA'ya başvurarak, Premier Lig'deki 8 futbolcuya beş günlük kısıtlama getiren kuralı devreye soktu. Premier Lig'de 5 kulüp, Brezilya Futbol Federasyonunun girişimi nedeniyle 10-14 Eylül tarihlerinde, ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde Brezilyalı futbolcularını oynatamayacak.

Brezilya Arjantin'le oynadığı maç Covid-19 gerekçesiyle yarıda kalmıştı. Latin Amerika ülkesi 10 Eylül'de de Peru ile karşılaşacak.

5 KULÜPTEN 8 OYUNCU ETKİLENECEK

Brezilya'nın hamlesi, İngiltere'de Futbol Federasyonu'nun, Covid-19'da 'kırmızı listesine' aldığı ülkelere milli futbolcu göndermeme kararı üzerine yapıldı. Bu başvuru sonrasında Liverpool'da Alisson, Fabinho, Firmino, Manchester City'de Ederson ve Gabriel Jesus, Chelsea'de Thiago Silva, Leeds United'da Raphinha, Manchester United'da Fred, takımlarının bu hafta sonu Premier Lig, salı günü de Şampiyonlar Ligi maçlarında forma giyemeyecek. (AA)