Brezilya'da bir günde 3 bin 650 kişi Covid'den öldü

Covid-19 salgınının yetersiz önlemler nedeniyle hızla yayıldığı Brezilya'da, bir günde 3 bin 650 kişi öldü. Korona virüsünün daha bulaşıcı P1 varyantı nedeniyle ülkede endişe artarken, Butantan Enstitüsü yerli Covid-19 aşısında klinik deneylere başlamak için başvuru yapacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devlet Başkanı Jair Bolsonaro yönetiminde korona virüsünün hızla yayıldığı Latin Amerika ülkesi Brezilya'da, son 24 saat içinde 3 bin 650 kişi Covid-19 nedeniyle öldü. Geçtiğimiz günlerde ilk kez günlük vaka sayısında 100 bin sınırının aşıldığı ülkede toplam ölü sayısı 307 bin 112'ye, vaka sayısı ise 12 milyon 404 bin 414'e yükseldi.

BUTANTAN ENSTİTÜSÜ'NDEN YERLİ AŞI

Aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro'nun salgınla mücadelede önlem almayı ısrarla reddettiği Brezilya'da, korona virüsünün daha bulaşıcı P1 varyantı nedeniyle endişeler artarken São Paulo eyaletinin sağlık kurumu olan Butantan Enstitüsü, 'Butanvac' isimli yerli Covid-19 aşısında klinik deneylere başlamak için başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Butantan Ensitütüsü Başkanı Dimas Tadeu Covas, Butanvac aşısını tanıttı. 

Çin firması Sinovac'ın ürettiği CoronaVac aşısının Brezilya'daki denemelerini yürüten Butantan Enstitüsü, temmuz ayında aşılamaya başlamayı planladıklarını ve ülkenin ilaç düzenleyici kurumu olan Anvisa'dan onay isteyeceklerini duyurdu. Yetkililer, mayıs ayından itibaren 40 milyon doz Butanvac aşısı üretmeyi hedeflediklerini aktardı. Butantan'dan uzmanlar, ilk aşamada 1800 gönüllü üzerinde test edilecek yeni aşının P1 varyantın karşı korumak sağlamak adına geliştirildiğini belirtti.

SAO PAOULO ÜNİVERSİTESİ ORAKLIĞINDA COVID AŞISI

Anvisa, başka bir aşıda denemelerin başlatılması için başvuru aldıklarını açıkladı. Farmacore ve PDS Biotechnology şirketleri ile São Paulo Üniversitesi ortaklığında geliştirilen 'Versamune' isimli Covid-19 aşısının Faz 1 ve Faz 2 testleri için yapılan başvurunun inceleneceği belirtildi. (DIŞ HABERLER)