Brezilya'da mutasyonlu virüse karşı 'hamileliği erteleyin' çağrısı

Brezilya Sağlık Bakanlığı yetkilisi, korona virüsünün daha bulaşıcı P1 varyantının 'hamileleri daha fazla etkilediğini' gerekçe göstererek "Mümkünse hamileliği erteleyin" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun önlem almayı ısrarla reddetmesi nedeniyle korona virüsünün daha bulaşıcı P1 varyantının hızla yayıldığı Brezilya'da, Sağlık Bakanlığı 'hamileliği erteleyin' çağrısı yaptı. Brezilya merkezli P1 varyantının hamileleri 'daha fazla etkilediğini' söyleyen bakanlık yetkilisi Raphael Parente, "Mümkünse hamileliği biraz daha iyi bir zamana kadar erteleyin" dedi.

'SAĞLIK SİSTEMİ BASKI ALTINDA'

ABD'nin ardından en yüksek Covid-19 kaynaklı ölü sayısının kaydedildiği ülke konumunda olan Brezilya'da, sağlık sisteminin baskı altında olduğunu söyleyen Parente, "Uzmanların klinik çalışmaları, bu yeni varyantın hamileleri daha fazla etkilediğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 85

Ölü sayısının 368 bin 700'ü vaka sayısının ise 13 milyon 832 bin 400'ü aştığı ülkede, aşı temini sıkıntısı nedeniyle birkaç kentte aşılama kampanyasının durdurulduğu kaydedildi. Brezilya'nın en kalabalık şehirlerinden São Paulo'da ise yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranı yüzde 85'e yükselirken, mağaza ve restoranların yeniden açılacağı duyurulmuştu. (DIŞ HABERLER)