Brezilya'da takım otobüsüne bombalı saldırı: Hugo Rodallega da otobüsteydi

Brezilya'da ikinci lig ekiplerinden Bahia'nın takım otobüsüne Nordeste Kupası'nda çıkacakları maçtan önce bombalı saldırı düzenlendi. Hugo Rodallega'nın da bulunduğu otobüste 2 futbolcu yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da Nordeste Kupası'nda Serie B ekipleri Bahia ile Sampaio Correa arasında oynanacak karşılaşma öncesinde ev sahibi takımın otobüsüne patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi. Saldırı anında bazı oyuncular yaralanırken daha önce Akhisarspor ve Trabzonspor'da da oynayan Hugo Rodallega'nın da otobüste olduğu öğrenildi.

Kulüpten yapılan açıklamada futbolcuların yaralandığı duyurulurken 33 yaşındaki kaleci Danilo Fernandes'in yüzüne şarapnel isabet ettiği ve gözüne yakın bir bölgede kesikler meydana geldiği belirtildi. Fernandes'in yanı sıra sol bek Matheus'un da kollarındaki kesikler sebebiyle tedavi altına alındığı bildirildi.

Bahia Teknik Direktörü Guto Fereira maç saldırıyla ilgili, "Şarapneller iki futbolcumuzu etkiledi. Orada ölebilirdik. Danilo görme yetisini kaybetmek üzereydi. Şimdi hastanede ve tedavi oluyor. Bu aptalca bir şey. İnsanlar bu tür eylemlerin daha iyi performans sergilemeleri için futbolcuları korkuttuğunu düşünüyor. Neden böyle düşünüyorlar, neden böyle davranıyorlar? Sorunlar bu şekilde çözülemez. Takım, Bahia'nın renklerine saygınlık ve profesyonellik adına maça çıkacak." dedi.

Yaşananların ardından sahaya çıkan Bahia, maçı 2-0 kazanarak bir üst tura yükseldi. Bahia'ya galibiyeti getiren golleri Danielzinho ve Hugo Rodallega kaydetti. (HABER MERKEZİ)