BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Benim baraj derdim yok

Haydar Baş’ın ölümünün ikinci yılı nedeniyle İstanbul'da bir anma programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), kurucu genel başkanı Haydar Baş için vefatının ikinci yıl dönümü olan 14 Nisan’da anma programı düzenlendi.

İstanbul’daki programda konuşan BTP Lideri Hüseyin Baş, “Bize düşen Haydar Hoca’nın fikirlerini bütün insanlara ulaştırmaktır. Bunu Türkiye için, Atatürk için, Haydar Hocaya verdiğimiz söz için yapacağız” dedi.

Baş, “Önümüzde seçim var. Seçim barajı ile ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Benim baraj derdim yok. Yıllarca bize yüzde 1 oy verdiler. Yine yüzde 1 oy verseler 500 bin insan yapar. BTP’ye oy veren o 500 bin insan, bu vatanın yılmaz bekçisidir. 500 bin Türkoğlu Türk, bütün dünyaya kafa tutar, hiç kimse bu ülkeye zarar veremez” ifadelerini kullandı.

"Bizi her zaman kandırdılar. Olmayan şeyleri öyleymiş gibi önümüze serdiler" diye konuşan Baş, sözlerini şöyle noktaladı, "Babam şöyle bir adamdı; bir şey anlattığı zaman arkasından da ispat ederdi. Sana 'Bak evladım tevhidin merkezi Ehlibeyt'tir’ derdi ve bu cümlenin üzerine 15 tane kitap yazardı. ‘Atatürk’ derdi, üzerine bin sayfalık Hoş Geldin Atatürk kitabı yazardı. Atatürk bize sanki dinden uzak bir adam gibi anlatıldı. Oysa gerçek İslam'ı yaşayabileceğimiz ortamı bize bırakan Atatürk'tü. Bize düşen, Haydar Baş Hoca’nın anlattıklarını anlamaktır, onun fikirlerini ortaya koymak ve bütün insanlara ulaştırmaktır. Bunu yaptığımız vakit göreceksiniz ki etrafımızda güller açmış, göreceksiniz ki herkes vatanpervermiş, sen güzel güzel anlattığında her gün kavga ettiğin komşun göreceksin ki senden önce cepheye koşacak adammış. Bize düşen bunu anlatabilmektir. Bu davayı, bu inancı bilen, paylaşan kadrolar olarak hep birlikte el ele vereceğiz. Abilerimiz gençlerimize sahip çıkacak, gençler abilerimizin, ablalarımızın eli ayağı olacak ve hep birlikte bu davayı, bu fikri iktidara taşıyacağız. Niçin? Türkiye için, Atatürk için, Haydar Hoca’ya verdiğimiz söz için.” (HABER MERKEZİ)