BTS, İstanbul ve Diyarbakır'dan Ankara'ya yürüyor

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, TCDD'nin yaptığı sınavlarda yandaş sendika üyelerine yüksek puan verilmesini protesto ederek Ankara’ya yürüme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Merkez Yürütme Kurulu, TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavı’nda yapılan mülakatlarda sendika üyelerinin elendiğini, yandaş sendika üyelerinin yüksek puan verilerek sınavlarda kazanmalarının sağlandığını belirterek 19 Şubat'ta İstanbul ve Diyarbakır'dan Ankara’ya yürüyeceklerini açıkladı.

Sendikadan yapılan açıklamada "21 Şubat tarihinde Ankara’da TBMM önünde yapacağımız basın açıklaması ile TCDD yönetiminin hukuksuzluğunu ve ayrımcılığını protesto edeceğiz" denildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Sendikamızın örgütlü olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı kapsamında çeşitli unvanlarda yapılan yazılı ve sözlü sınavlar sonucunda sendikamız üyeleri mülakatlarda elenirken, yandaş sendika üyelerine yüksek puan verilerek sınavlarda kazanmaları sağlanmıştır.

Kuruma zarar veren ve iş barışını bozan bu uygulamalar karşısında hukuksal alanda verdiğimiz mücadele sonucunda haklılığımız teyit edilmekle birlikte bu kararlara rağmen TCDD yöneticilerinin hukuksuzluklarını ve ayrımcılıklarını ısrarla sürdürdüklerini görmekteyiz.

Bizler TCDD yönetiminin bu hukuksuz ve ayrımcı uygulamalarına bugüne kadar sessiz kalmadığımız gibi bundan sonra da sessiz kalmayacağız.

Bu kapsamda 19 Şubat tarihinde İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere 2 koldan Ankara’ya yürüyeceğiz. 21 Şubat tarihinde Ankara’da TBMM önünde yapacağımız basın açıklaması ile TCDD yönetiminin hukuksuzluğunu ve ayrımcılığını protesto edeceğiz.

Şubelerimiz tarafından 19 Şubat’ta yola çıkıp 21 Şubat’ta TBMM önünde yapacağımız basın açıklamaları dışında yürüyüş güzergâhımız üzerinde olan merkezlerde basın açıklamaları yapılacaktır.

İstanbul yürüyüşümüz 19 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 12.30 da Haydarpaşa Gar önünde yapılacak basın açıklaması ile Diyarbakır yürüyüşümüz Diyarbakır Gar önünde saat 12.30 da yapılacak basın açıklaması ile başlayacaktır."