Buca Belediyesi ve EFODER'den sokak hayvanları için işbirliği

Buca Belediyesi ve EFODER arasındaki işbirliği ile, Belediye Lokantası'nda gün sonunda kalan yemekler ormanlık alanda sahipsiz yaşayan, hasta ya da bakıma muhtaç sokak hayvanlarına ulaştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Buca Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanları için sivil toplum örgütü Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) ile hayvan dostu bir çalışma gerçekleştiriyor.

Çalışma ile, Belediye Lokantası'nda gün sonunda kalan yemekler EFODER gönüllüleri tarafından alınarak ormanlık alanda sahipsiz yaşayan sokak hayvanlarına ya da EFODER Geçici Bakım Evi'ndeki hasta ve bakıma muhtaç hayvanlara ulaştırılıyor. 

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yapılan iş birliğinin sahipsiz köpeklerin uyutulmasını öngören yasa tasarısının tartışıldığı şu günlerde, daha da önemli olduğunu ifade ederek "Belediye Lokantası verdiği hizmet ile sosyal faydayı en üst noktaya taşırken başladığımız bu uygulama ile ormanlık alanlara bırakılan hasta ya da korumaya muhtaç can dostlarımıza ulaşmış oluyoruz. Bize emanet edilen canları koruma ve yaşatma noktasında belediyeler, vatandaşlar ve hayvanseverlerin bir araya gelmesi, ortak projeleri hayata geçirmesi gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalarımızı bundan sonraki süreçte de bu doğrultuda sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynaklar bölgesinde ormanlık alanlardaki yüzlerce sokak hayvanını besleyen gönüllü ekibi EFODER üyeleri, "Sokak canlarının öldürülmesinden bahsedilen şu günlerde, dostlarımıza yardım eli uzatan Buca Belediyesi Başkanımız Görkem Duman ve Belediye Lokantası çalışanlarına çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.