Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin yeni projesi başladı

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin başlattığı yeni proje ile agroekolojik tarımın yaygınlaştırılması ve üreticinin pazarlama kanallarıyla buluşması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin tarımsal üretimde sürdürülebilir ve onarıcı bir dönüşümü gerçekleştirmek üzere Hatay’da başlattığı “Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm” web sayfası, hatayicinbirlikte.org açıldı.

Projeyle birlikte agroekolojik üretim yöntemleri hakkında bilgilendirmelerin yer aldığı site, ziyaretçilerini agroekolojik üretime geçiş döneminde olan çiftçiler ve proje ürünlerini satın alabilecekleri pazarlama kanallarıyla buluşturuyor.

Depremin ardından yaşamını ve üretimini yeniden kurgulamaya çabalayan bölge çiftçisinin hem toprağını onarıp dirençli sistemler kurmasına hem de çeşitli pazarlama ağlarında varlık göstermesine imkan tanımak amacıyla yürütülen proje kapsamında verilen eğitimler, çiftçi buluşmaları ve diğer faaliyetler hakkında haber ve yazıların yer aldığı web sitesinde, üreticilerin video röportajlarına da yer veriliyor.

Defne, Kırıkhan, Vakıflı Kadın kooperatifleriyle birlikte Arsuz’da bir işleme tesisi, projeye katılan çiftçilerin ürünlerini işleyerek domates ve biber salçası, domates ve biber kurusu, nar ekşisi, narenciye kuruları, adaçayı, kuru nane ve fesleğen olarak satışa sunacak. Önümüzdeki günlerde hasat edilip işlenerek satışa sunulacak proje ürünlerine hangi pazarlama kanallarından ulaşılabileceği web sayfasındaki “Ürünler” bölümünden takip edilebilir.

Web sayfasında ayrıca agroekolojik üretim yapan çiftçilere yönelik olarak hazırlanan “Hastalık ve Zararlılara Karşı Doğa Dostu Mücadele” rehberleri ile Soğuk ve Sıcak Kompost yapımına dair iki ayrı yayın da agreokoloji bilgisinin yaygınlaşması amacıyla, PDF olarak yayınlanıyor.