Bugün Dünya Çikolata Günü: Neden çok seviyoruz?
Sütlü, fıstıklı, fındıklı, bitter... yüzlerce yıldır herkesin severek tükettiği bir tatlı olma özelliğini sürdüren çikolata, içindeki maddenin salgıladığı serotonin hormonu nedeniyle mutlu ediyor.
DUVAR - Tropik kakao ağacının çekirdeğinden yapılan, sütlü, fıstıklı, fındıklı ve bitter gibi birçok çeşidiyle damakta eşsiz lezzet bırakan çikolata, yüzlerce yıldır 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir tatlı olma özelliğini sürdürüyor.
Kakao çekirdeklerinin 1550'de Avrupa'ya ilk kez getirildiği 7 Temmuz, her yıl dünya genelinde 'Çikolata Günü' olarak kutlanıyor.
İçindeki maddenin salgıladığı serotonin hormonu nedeniyle tüketenleri mutlu eden çikolata, damakta bıraktığı lezzetiyle de tercih ediliyor.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Üsküdar Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Salih Tuncay, insanların çikolatayı çok sevmesinin nedeninin içindeki etken maddeler olduğunu söyledi.