Bulgaristan'da havai fişek fabrikasında patlamalar

Bulgaristan'da bir havai fişek fabrikasında art arda yaşanan çok sayıda patlamada en az bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı. İki kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bulgaristan'da bir havai fişek fabrikasında yaşanan patlamalarda bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ağır yaralandığını açıklandı.

Dün yerel saatle 18.30 sıralarında başkent Sofya yakınlarındaki Elin Pelin kasabasındaki fabrikada yaşanan patlamaların ardından mantar bulutlarının oluştuğu görüldü. Bölgede yaşayan bir kişi, Nova TV kanalına yaptığı açıklamada, yaşadıklarını, "Önce birinin kapıyı büyük bir öfkeyle kapattığını düşündüm. Camlar sarsıldı. Aniden elektrikler kesildi" sözleriyle anlattı, "Başımı kaldırıp camdan baktığımda bej rengi bir mantar bulutunun doğuya doğru yayılmaya başladığını gördüm" ifadelerini kullandı.

İKİ KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, 49 yaşındaki bir erkeğin çıkan yangında aldığı yaralar sebebiyle hayatını kaybettiğini, 20 yaşındaki kızının ise sağlık durumunun kritik olduğunu ve hastanede tedavi altında olduğunu bildirdi. Stoyanov, depo sahibinin 22 yaşındaki oğlu ile 60 yaşındaki bir çalışanın da olay sırasında depoda olduğuna inanıldığını ancak iki kişiden de henüz herhangi bir haber alınamadığını ifade etti. 

Bölgede yaşayanlar, yerel basına yaptıkları açıklamada, patlama seslerinin cuma gecesi de devam ettiğini anlattı. Etrafı ekilmiş arazilerle çevrili olan alan, güvenlik kordonuna alındı ve askeri helikopterler bölgenin üzerinde uçmaya başladı. Çalışmalara katılmak üzere olay yerine askeri personel de gönderilirken, Bulgaristan Haber Ajansı, depolardan birinde iki ton TNT eşdeğeri malzeme bulunduğu bilgisini verdi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)