Buluntu Kutusu'nun Haziran-Temmuz sayısı çıktı

Buluntu Kutusu edebiyat dergisinin Haziran-Temmuz sayısı okurla buluştu. İki aylık periyotla çıkan derginin yayın yönetmenliğini Murat Dura üstleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki aylık periyotla ilk iki sayısını dijital ortamda yayınlayan ve ardından matbuya geçiş yapan Buluntu Kutusu edebiyat dergisinin 6. sayısı yayımlandı. Derginin Haziran-Temmuz sayısında, Burcu Ünlü’nün yazar Abdullah Aren Çelik ve çevirmen Elif Nihan Akbaş'la yaptığı iki ayrı söyleşi yer alıyor. 

Yeni sayının şiirlerine “Nefesli Mektup” ile Mahmut Temizyürek, “Korsan” ile Betül Dünder, “Münâcât” ile Hatice Nisan, “Hariçten Hiçe" ile Abdulsamet Yaşar ve “Bir Çift Toz İçin” ile Tan Doğan katkı sağlarken; Mojtaba Nahani, Nazenin Nizamşehidi’nin “Salı’ya Kar Yağıyor” adlı şiirini Farsçadan çevirdi.

Yayın yönetmenliğini Murat Dura'nın üstlendiği, yayın kurulunda E. Beyza Kiraz, Burcu Ünlü ve Abdulsamet Yaşar'ın yer aldığı derginin Haziran-Temmuz sayısında öyküleriyle, “Ama Tuzluklar Merak Eder” ile Nazif Çiftçi, “İş Hanının Ayakkabıcısı" ile Murat Gil, “Sır Kapısı” ile Arzu Eylem, “Tanpınar’ın Sukûtu" ile Merve Yakut, “Komşular” ile Buket Arbatlı, "Oğlun da Seni Seviyor” ile Mehmet Fırat Pürselim, “Paylaşılan Yalnızlık ve Çocukluğuma Yazılmış İntihar Mektupları" ile Damla Karakuş ve “Müptelanın Sancısı” ile Murat Dura yer alıyor. 

Eser tahlil yazıları alanında “Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz’i Neden Bu Kadar Çok Sevdik?” ile Beyza Ertem, “Gerçeğin Arayışında Bir Yaban Bozkırkurdu” ile Hatice Köse ve "Necati Mert’in 'Ekmek Arası' İsimli Hikâyesinin Sosyal Gerçeklik Bağlamında Tahlili” ile Recep Kayalı katkıda bulunurken, “Eleştiri Israrı II” adlı eleştiri yazısı ile Mehmet Özkan Şükuran, deneme yazıları başlığı altında “Mimari Doku” ile Semih Akşeker, “Çöpler” ile Gülhan Tuba Çelik, “Akp’li ile Chp’li Sevgili Olabilir mi?” ile Arda Erel bu sayının sayfalarında yerini aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)