Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kadın çalışana taciz iddiası

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir kadın memurun bir şube başkanı tarafından sözlü ve fiziksel tacizine maruz kaldığı iddia edildi. İddialar sonrası müdür açığa alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, yaptığı yazılı açıklamayla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan K.A. isimli kadın memurun bir şube müdürü tarafından defalarca sözlü ve fiziksel tacize maruz kaldığını ileri sürdü.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE ŞİKAYET ETTİ, SONUÇ ALAMADI

Toy, "K.A. adlı kadın memura, sosyal medya üzerinden birlikte olmak istediğini söyleyen mesajlar atan, her defasında aldığı 'hayır' cevabını pişkinlikle yok sayan bu şahsın, sapıklık oranını müdürlük binası içinde kadın memura zorla fiziksel müdahaleye kadar vardırdığı şikâyete konu olmuştur" ifadelerini kullandı.

Toy şöyle devam etti: "Kadın memur, şube müdürünü uyarmasına rağmen, şube müdürünün taciz niteliğindeki ısrarına maruz kalıyor. Tacizleri müdürlüğe anlatan kadın memurun mesajlaşmaları ekran görüntüleriyle kanıtlayıp resmi olarak şikâyette bulunmasına rağmen şube müdürü hakkında herhangi bir işlem yapılmadı."

Toy, şube müdürünün tacizinin K.A’nın okul bahçesinde yaptığı gizli çekim sayesinde video kaydıyla ispatlı olduğunu belirtti. Toy, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptığı resmi şikâyetten bir sonuç alamayan K.A'nın, bugün itibariyle savcılığa başvurduğunu söyledi.

MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Bursa Valiliği tarafından olaya ilişkin inceleme başlatıldı. Şube müdürü bugün itibariyle açığa alındı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Olay öğrenildiği andan itibaren valiliğimizce iddiaya dair derhal inceleme başlatılmıştır. Eş zamanlı olarak bakanlığımızın ilgili birimine konu hakkında bilgi sunulmuş ve bakanlık müfettişi görevlendirilmesi talep edilmiştir” denildi.

Söz konusu şube müdürü hakkında açığa alma işleminin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldığı duyuruldu.