Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne Dr. Fevzi Yavuzyılmaz atandı

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Halim Kaşıkçı istifa etti. Kaşıkçı’nın yerine Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz atandı. Kaşıkçı'nın istifasının "kamu hastanelerine kendi istediği isimlerin atanmasının kabul görmemesi" nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor.

Dr. Fevzi Yavuzyılmaz göreve getirildi.
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Korona virüsü salgınında vaka sayıları konusunda öne çıkan Bursa’da 10 ay önce İl Sağlık Müdürlüğü görevine başlayan Uzm. Dr. Ömer Halim Kaşıkçı, görevinden istifa etti. İstifasının kabul görmesinin ardından yerine Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz atandı.

Uzm. Dr. Ömer Halim Kaşıkçı, yaklaşık 10 ay önce Dr. Özcan Akan’ın yerine Bursa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanmıştı. Kaşıkçı’nın kamu hastanelerine yeni yöneticilerin atanmasında kendi hazırladığı listenin kabul görmemesi nedeniyle istifa kararı aldığı iddia edildi. Kaşıkçı’nın istifasının Ankara’da kabul görmesinin ardından yerine Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz atandı.

Dün itibariyle Kaşıkçı’dan görevi devralan Dr. Yavuzyılmaz, “Bursa, Türkiye'deki dördüncü büyük il, aynı zamanda tarihi bir kent. Bu göreve layık görülmek benim için büyük bir gurur. Bursa'da başarılı olmak çok önemli. Elimizden geleni ortaya koyma ve hizmet etme arzusu içindeyiz. Bu dönemde sağlık çalışanlarımız fedakarca görevlerini yerine getiriyor. Biz de Bursa'daki sağlık ordumuzla birlikte zorlu pandemi sürecini başarıyla atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Uzm. Dr. Ömer Halim Kaşıkçı, 10 ay önce göreve gelmişti.

Sağlık müdürlüğü idarecileri ve personelle vedalaşan Uzm. Dr. Ömer Halim Kaşıkçı, “Bursa'ya en iyi, en kaliteli, en etkin sağlık hizmeti vermek için çaba harcadık. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Biz çıtayı yükselttik. Eminim ki Fevzi bey, daha yukarılara taşıyacaktır. Bursa için her şeyin daha iyi olacağı temennisiyle yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

BTO’DAN ŞEHİR DIŞI ATAMAYA TEPKİ

Bursa Tabip Odası (BTO) Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne şehir dışından atama yapılmasını eleştirdi.

BTO Başkanı Alpaslan Türkkan, Uzm. Dr. Kaşıkçı’nın Yalova'dan, yeni sağlık müdürünün ise Balıkesir'den atandığını, söz konusu görevi yerine getirmek üzere Bursa'da çok yetkin hekimler olduğunu belirterek, Bursa Tabip Odası olarak bu duruma anlam veremediklerini söyledi.

Türkkan, "Bursa İl Sağlık Müdürlerinin Bursa dışından getirilmesinin Bursa hekimlerine ve halkına bir mesaj vermek için mi yapıldığını anlamadık. Bursa'da bu işi yapabilecek çok değerli hekimler olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkkan, yeni Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz’dan iletişim kanallarını açık tutmasını ve Bursa halkının sağlığını iyileştirmek ve geliştirmek için birlikte çalışmayı beklediklerini dile getirdi. (DUVAR)