Bursa kazandı: 'Çağdaş'ın yıkımına mahkeme ‘dur’ dedi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmak istenen Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi için mahkemeden ihtiyatı tedbir kararı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta dönüşüm başlatacağı gerekçesiyle park içerisindeki diğer işletmelerle kira sözleşmesini yenilerken yalnızca Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 32 yıllık dernek binasına yıkma kararı verdi. Yıkım kararına karşı ÇGD Bursa Şubesi tarafından açılan davada mahkemeden “ihtiyati tedbir kararı” çıktı.

‘ÇGD TEK HEDEF OLARAK SEÇİLMİŞ DURUMDA’

ÇGD Bursa Şubesi Avukatı Eralp Atabek, Bursa 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararına karşı mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da zararın doğacağından endişe edilmesi hallerinde, uyuşmazlık konusu ile ilgili ihtiyati tedbir kararı alındığını açıkladı. Atabek, “Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşüm adı altında Kültürpark’a el atası geldi. Buna da ÇGD’den başladı. Kültürpark içinde tek hedef olarak burası seçilmiş durumda. Tam yanımızda da ruhsatı yeni verilmiş bir ters evimiz oldu. Öngörümüz o ki Kültürpark’ta ileride daha fazla itiraz edilecek durumlar yaşanacak. Şimdilik, dernek lokalinin yıkımının önlenmesi yönünde bir adım atılmış oldu” ifadelerini kullandı.

ÇGD Bursa Şubesi Avukatı Eralp Atabek

‘AKTAŞ’A ÇAĞRIDA BULUNDUK AMA YIKILACAK DEDİ’

ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz ise gelinen süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan yıkım kararını geri çekmesini istediklerini söyledi. Aktaş’ın “Çağdaş’ın yeri ile ilgili kararımızı verdik, yıkılacak” diyerek bu talebi reddettiğini belirten Deniz, şöyle konuştu: “Günlerdir yalnızca gazeteciler değil, Bursa kamuoyundan pek çok isim ‘ÇGD yıkılmasın’ dedi. Aktaş’a verdiği karardan vazgeçmesi yönünde çağrıda bulundu. Dernek binamızın bugün yıkılmak istenmesinin gerekçesi şüphesiz ki adının ‘çağdaş’ olmasıdır. Bir kez daha gördük ki Aktaş’ın bu tavrı, ‘İstenmeyen kişi, (Persona non grata) ödülümüze ne kadar layık olduğunun da kanıtıdır.” (DUVAR)