Bursa'da AK Partili isimler belediye şirketlerinden uzaklaştırıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde yer alan AK Partili isimler şirket yönetimlerinden uzaklaştırıldı. CHP Bursa İl Başkanı Karaca, belediye şirketlerinin iyi yönetilmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

BURSA - Bursa'da 2021'in ilk yarısında genel kurullarını yapan belediye şirketlerindeki AK Partili 16 ilçe başkanı, 8 il başkan yardımcısı ve il yönetim kurulu üyesi ile İl Gençlik Kolları Başkanı, İl Kadın Kolları Başkanı ve Yardımcısı belediye şirketi yönetimlerinden uzaklaştırıldı. MHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Tarkan Gani ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Aydın'ın BESAŞ yönetimindeki görevi devam ediyor.

Görevden uzaklaştırmaları CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca açıkladı.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, kasım ayı başında yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 17 ilçe başkanından 16'sının, AK Partili bazı il başkan yardımcıları ile MHP'li il yöneticilerinin Bursa Büyükşehir Belediye iştiraki şirketlerin yönetim kurullarına alınmasını eleştirerek, şirketlerin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlanmış olan genel kurul ve yönetim kurulu kararlarına göre çıkardığı listeyi kamuoyu ile paylaşmıştı. Karaca eleştirilerini, "Bugüne kadar bu kadarına da pes dedirten, böylesine fütursuz partizanlık tablosu görmemiştik. Zarar eden belediye şirketlerine bile çökmüşler" cümlesiyle duyurmuştu.

KARACA: ŞİRKETLER BÜYÜK ZARARDA, YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Görevden uzaklaştırmaların ardından yeni bir açıklama yapan Karaca, belediye şirketlerinin siyasi kadrolar nedeniyle iyi yönetilmediğini söyledi. CHP İl Başkanı Karaca, Burulaş'ın 213 milyon lira, Bursa Jeotermal AŞ'nin 9,9 milyon lira, Burfaş'ın da 5,4 milyon lira zararda olduğunu belirtti.
Karaca, belediye şirketlerinin kâr amacı gütmemesini doğru bulduğunu ancak Burulaş örneğinde olduğu gibi, 213 milyon lira gibi devasa zarar ettirilmemesinin de önem taşıdığını vurguladı. Kasım ayında yaptığı açıklamaya Aktaş'ın 'ahlak dışı' dediğini hatırlatan Karaca, "Belediye şirketlerinin zararda olduğunu ortaya koyup, doğru yönetilmediğini, arpalığa dönüştüğünü söylemek ahlaksızlıkmış. Geldiğimiz noktada bakıyoruz ki, Alinur Aktaş'ın ayakları yere basmış. Eleştirilerimiz nedeniyle bizi ahlaksızlıkla suçlarken, belediye şirketlerine çöken AKP'li siyasileri de sessiz sedasız temizlemek zorunda kaldı. Madem ahlak dışı bir eleştiriydi bizimki, neden virgülüne kadar gereğini yaptın?" ifadelerini kullandı.

'MHP BUNA NASIL KATLANIYOR?'

AK Partililerin yönetimlerden ayrıldığını ama MHP'li birkaç siyasi ismin göreve devam ettiğini belirten Karaca, "MHP üst yönetimi bu tabloya nasıl katlanıyor, bunu da anlayamıyoruz. Şirket yönetimlerine getirilen yeni isimlerin parti yöneticisi olmadıklarını, genellikle meclis üyesi olduklarını görüyoruz. Bu da doğru bir adımdır. Birçoğu zarar eden belediye şirketlerinde, liyakat kesinlikle ön plana alınmalıdır" açıklamasında bulundu.
AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Gökhan Ulusu’nun geciken kongre nedeniyle yönetimde yer alamadığını ifade eden Karaca, “Bu sene girecekti ama CHP'nin eleştiri ve baskısı sonucu belediye şirketlerine çöken siyasilere yol verildi. Gökhan Ulusu da arpalıklara adım atamamış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından maaşa bağlanan ilçe başkanları ve il yöneticileri arasına giremediği için Gökhan Ulusu adına çok üzgünüz" dedi.

KİMLER UZAKLAŞTIRILDI? 

Belediye iştiraki şirketlerden uzaklaştırılanlar arasında, AK Parti Kurucusu İl Başkan Yardımcısı Embiya Akkuş, il yöneticileri Osman Şahin, Tuncay Kiraz, Gökhan Yıldız, Sinan Kahraman, Hüseyin Ömer Aybar, İdris Berkcan, Gülten Doğrul, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem, Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit, Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, Kestel İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Büyükorhan İlçe Başkanı Kamil Turhan, İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Harmancık İlçe Başkanı Yakup Bayram, Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü, AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz, AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Koordinatörü Ayşegül Seyran bulunuyor. (DUVAR)