Bursa’da ÇGD lokali tepkilere rağmen yıkıldı

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin Kültürpark içerisindeki 33 yıllık idari ve sosyal tesisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gazetecilerin tepkilerine rağmen yıkıldı.

ÇGD Bursa lokali, bugün belediye ekipleri tarafından yıkıldı.
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi lokali, AK Partili Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bugün yıkıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan tahliye davası sonucu lokal, 12 Eylül’de boşaltılmıştı.

‘YIKILAN TEK BİNA, ÇGD BURSA ŞUBESİ’NİN 33 YILLIK BİNASI OLDU’

Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından Ekim 2021’de gönderilen tebligatta, lokalin bulunduğu alanın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda ‘Kültür ve Rekreasyon Alanı’ olarak tanımlı olduğu aktarıldı. Belediye, ÇGD Bursa Şubesi’nin kuruluş günü olan 2 Aralık’ta binanın boş olarak kendilerine teslim edilmesini istedi. ÇGD Bursa Şubesi tarafından açılan davalar sürerken, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı tahliye davası Bursa 2. İdare Mahkemesi’nce kabul edildi ve tahliye emri 12 Eylül’de verildi. ÇGD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, derneğin tahliyesini 12 Eylül tarihinde gerçekleştirdi.

ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, “Neredeyse tam bir yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin ifade özgürlüğünden, ÇGD’den, bu kentin çağdaş gazetecilerinden intikam alma hırsına karşı mücadele ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, SİT alanı kılıfı ile yerimizden etmek istedi önce bizleri. 'Kültürpark’ta kentsel dönüşüm yapacağım' dedi. Ancak gelinen noktada yıkılan tek bina, ÇGD Bursa Şubesi’nin 33 yıllık binası oldu. Nasıl ki 2 Aralık’ta kuruluş yıl dönümümüzde kendisini bu kentin istenmeyen adamı ilan etmişsek, bugün bir kez daha diyoruz ki, ÇGD’ye yönelik her saldırıyı çirkin zihniyetinizi dün olduğu gibi yarın da teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.

Deniz, Belediye Başkanı Aktaş’a hitaben şunları söyledi: "Alinur Aktaş, her geçen gün Bursa için utanç kaynağı olmaya devam ediyorsun. Derdimiz, bir bina, yıkılacak tuğlalar değil. Duvarlar yıkılır, yenileri yapılır. Size de bu yakışır. Derdimiz, yıkılmak istenen değerlerimizi, satmadığımız kalemlerimizi, emanet aldığımız geleneğimizi korumaktır. Siz ancak duvarları yıkarsınız, özgür basın yıkılmaz.” (DUVAR)