Bursa'da İYİ Partili aday, AK Parti afişlerini spreyle karaladı

İYİ Parti Bursa İl Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, toplatılmasına karar verilen AK Parti afişleri kaldırılmayınca sprey boyayla harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol

BURSA - Bursa'da İYİ Parti İl Başkanlığı, düzenlediği protesto eyleminde, Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar’ın afişlerini spreyle boyadı. Sözkonusu afişler, İYİ Parti'nin şikayetiyle Osmangazi İlçe Seçim Kurulu tarafından yasaklanmıştı.

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ve partililer, haklarında toplatılma kararı olan afişlerin önünde protesto düzenledi. Yasağa rağmen kaldırılmayan afişlerin üzerine "Yalan" yazıldı.

Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Hasanoğlu, "Bunun adı kanun, kural takmamak, yasa falan tanımamak, suç işlemeye de devam etmektir” dedi.

İYİ Partililerin spreyle boyama eyleminden bir kare.

 

'VALİLİK SUS PUS, İŞ BAŞA DÜŞTÜ'

İYİ Parti Bursa'dan yapılan yazılı açıklamada, Osmangazi İlçe Seçim Kurulu'nun hem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın hem de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın belediyenin amblemi ve başkanlık sıfatları ile propaganda yapamayacaklarına karar verdiği, yasaya aykırı içerikli tüm afiş ve tanıtım ilanlarının toplatılmasına hükmettiği hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Dündar ve Aktaş, yönettikleri belediyelerin kasasından ve belediye icraatları üzerinden milyonlarca liralık haksız propaganda yapmışlardı. Osmangazi İlçe Seçim Kurulu bilboardlarda, raketlerde, duraklarda, velhasıl asılı olan her yerde bulunan bu afişlerin toplatılmasına karar vermişti. Gördük ki, söz konusu iktidar partisi olunca devlet yetkilileri kılını dahi kıpırdatmıyor.

Valilik sus pus, Kaymakamlıktan adeta çıt çıkmıyor. Bu durumda iş başa düştü. Madem devlet görevini yapmıyor, bu afişleri sprey boya ile karatmak boynumuzun borcu oldu. Bu memleket, iktidar partisinin elinde oyuncak değildir. Aktaş ve Dündar mahkeme kararlarını hiçe sayıp, yasaları takmadıkları sürece biz gereğini işte böyle yapmaya devam edeceğiz."

İYİ Partililerin basın açıklamasından bir kare.

(HABER MERKEZİ)