Bursa'daki müze ve türbeler, 2,5 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı

Bursa'da Osmanlı Devleti'nin ilk 6 padişahının türbeleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesine ait müzeler, 2023'te 2,5 milyonu aşkın yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2023'te Bursa'da bulunan padişah külliyeleri, türbeler ve müzeler 472 bin 134'ü yabancı olmak üzere 2 milyon 587 bin 857 kişi tarafından ziyaret edildi. 

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) 2014 yılında Cumalıkızık, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Dünya Miras Listesi'ne dahil edilen külliyeler ve padişah türbelerine 2 milyon 3 bin 362 kişi ziyarette bulundu.

OSMAN GAZİ VE ORHAN GAZİ TÜRBELERİ LİSTENİN ZİRVESİNDE

Külliye ve türbelerden en fazla ilgiyi, 1 milyon 221 bin 150 kişiyle Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri gördü.

Geçen yıl 584 bin 495 kişiyi ağırlayan müzeler arasında ise en çok ziyaret edilen tarihi mekan, 113 bin 726 kişiyle Bursa Kent Müzesi oldu.

YABANCI TURİSTLERDEN KARAGÖZ MÜZESİ'NE YOĞUN İLGİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü ve sanat tarihçisi Goncagül Meriç, AA muhabirine, Müzeler Şube Müdürlüğünün 6 padişah türbesi ile 12 müzeden sorumlu olduğunu söyledi.

İstanbul, Eskişehir ve çevresindeki diğer büyükşehirlere yakınlığından dolayı özellikle hafta sonlarında Bursa'da yerli turist yoğunluğu yaşandığını vurgulayan Meriç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müze ve türbelerimizi 2023 yılında 2,5 milyon kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı turistin yoğun ilgisini çeken alanlar burası. Özellikle 2023 yılında açılışını yaptığımız Bursa Mevlevihanesi ve Müzesi büyük bir projemizdi. Bunu gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bursa Kent Müzesi, Zindankapı Çağdaş Sanatlar Galerisi ve akabinde diğer tematik müzelerimiz en çok ziyaret edilen alanlarımız oldu. Özellikle okul grupları, yabancı gruplar ve yerli turistin yoğun ilgi alanları bunlar. Son zamanlarda yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği müzemiz ise Karagöz Müzemiz."

Bursa Mevlevihanesi ve Müzesi'nin ise geçen yıl ekim ayında açıldığını anımsatan Meriç, bu yapının 3 ayda yaklaşık 11 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini dile getirdi.

 

(HABER MERKEZİ)