Bursa'nın 4. Kent Lokantası açıldı: 'Menüler öğrencilere göre'

Bursa'nın 4'ncü Kent Lokantası, Nilüfer Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerinin yoğun yaşadığı Görükle'de hizmete açıldı. Lokantada 4 çeşit yemek 70 TL'den satılacak.

Fotoğraf: Pelin Akdemir
Google Haberlere Abone ol

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Karacabey Belediyesi'nin ardından 4'ncü Kent Lokantası, Nilüfer Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerinin yoğun yaşadığı Görükle'de açıldı. 

ÖĞRENCİLERİN YAOĞUN YAŞADIĞI BİR BÖLGE

Nilüfer Belediyesi, Bursa'nın 4'ncü Kent Lokantası'nı 13 Eylül Cuma günü saat 11.00'de Görükle'de hizmete açtı. Açılışta konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gençler, kadınlar ve dezavantajlı grupların öncelikleri olduğunu belirterek, Nilüfer Belediyesi'nin bu nedenle üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Görükle'de Kent Lokantası açtığını söyledi.

Özdemir, "52 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir alan. Amacımız, günde 300 öğrencinin yemek yemesini sağlamak. Diyetisyen eşliğinde menüler hazırlandı. Bir öğünde 900 kalori alabilecekleri bir menü oluşturmaya çalıştık" dedi.

'ASKIDA YEMEK UYGULAMASINI DA BAŞLATTIK'

Bundan sonraki açılacak Kent Lokantası'nın da öğrencilerin yoğun olduğu veya gelir düzeyi az olan insanların yaşadığı bölgeleri tercih edeceklerini söyleyen Özdemir, "Bu menünün fiyatı 70 lira. Fakat maliyeti çok çok üstünde. Biz Nilüfer Belediyesi olarak finansmanını sağlamaya çalışıyoruz. Biz uygun koşullarda diyoruz ama bazı öğrenciler için bu fiyat bile çok geliyor. O yüzden askıda yemek uygulaması da başlattık. Kendi yemeğimle birlikte 10 öğrencinin yemeğini ödeyeceğim. Yemek yiyecek arkadaşlarım da öğrenciler için bir yemek alsınlar" dedi.