Büyükşen çifti cinayetinde bir zanlı yakalandı

Konya'da Necla Büyükşen ve eşi Metin Büyükşen'i öldürdüğü ve kiralık katil olduğu iddia edilen Hamidullah A. yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Necla Büyükşen (54) ve eşi Metin Büyükşen (55) çiftinin 3 yıl önce tüfekle evlerini basın iki kişi tarafından öldürülmesinin ardından yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alındı. Dün akşam Ankara'da gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Konya'ya getirilen Hamidullah A.'nın, cinayetleri işleyen kiralık katil olduğu öne sürüldü. Zanlının, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Abdullah Başdemir'in çiftliğinde çoban olarak çalıştığı ve cinayetten birkaç gün sonra kentten ayrıldığı belirtildi.

3 Eylül 2018'de gerçekleşen olayın ardından bir sonuç alınamazken, soruşturma dosyası 8 ay önce yeniden ele alınmıştı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 13 Temmuz'da 25 kişi gözaltına alınmıştı. 

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Yapılan sorgulamada, Büyükşen ailesinin komşusu Esra Taş'ın, öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan Hüseyin K. ile husumetli olduğunun ortaya çıktığı belirtilmişti. İddiaya göre Taşdemir'in bu durumu anlattığı Abdullah Başdemir, korkutup zarar vermeleri için 2 kişiyi kiraladı. Ancak Başdemir'in kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.'nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri öne sürülüyor. 

Soruşturma kapsamında Abdullah Başdemir ve Esra Taş, 'kasten öldürmeye azmettirme', Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen de 'kasten öldürmeye yardım etme'  suçlarından tutuklandı. (KONYA-DHA)