BYD ile sözleşme imzalandı: 1 milyar dolar yatırım, 5 bin kişiye istihdam

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD ile yatırım anlaşması imzalandı. Fabrikanın 2026 sonunda üretime başlaması ve 5 bin kişiye kadar istihdam sağlanması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden olan Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Çinli BYD firmasının yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli üretim tesisi ve mobilite AR-GE merkezi kurması öngörülüyor. 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye doğrudan istihdam planlanıyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BYD Başkanı Wang Chuanfu ve beraberindeki heyetle Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde görüştü. Erdoğan'ın da yer aldığı imza töreninde, anlaşmayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu imzaladı.

BYD tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye'nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, olağanüstü konumu ve nitelikli iş gücü gibi sahip olduğu eşsiz avantajlar sayesinde, BYD'nin bu yeni üretim tesisine yaptığı yatırım, markanın yerel üretim yeteneklerini daha da geliştirmekte ve lojistik verimliliği artıracaktır. Bölgede yeni enerji araçlarına yönelik artan talebi karşılayarak Avrupa'daki tüketicilere ulaşmayı hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

 

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler byd fabrika