Çakıroğlu Derneği, Kalamış'taki çatışma için açıklama yaptı

Kalamış Marina'da çıkan silahlı çatışmada Fuat Çakıroğlu'nun yaralanması üzerine Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği bir açıklama yaparak 'medya eliyle algı yapıldığını' ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Moda’daki Kalamış Marina'da meydana gelen ve Susurluk sanığı Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis Şahin Aslan'ın öldürüldüğü silahlı çatışma ile ilgili Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği bir açıklama yaptı. Açıklamada "ulusal medya aracılığı ile bir algı operasyonu yapıldığı" iddia edildi.

'BİR ALGI OPERASYONU YAPILIYOR'

Kalamış Marina'da yaşanan silahlı çatışmada Fuat, Hüseyin ve Ayhan Çakıroğlu yaralanmıştı. Olayın bir alacak verecek davası olduğu, tarafların bu nedenle Kalamış Marina’da bulunan bu restoranda buluştuğu öğrenilmişti. Açıklama üzerine görüştüğümüz Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Dr. Ahmet Çakıroğlu, sosyal medyada yer alan duyuruyu doğrulayarak "aile üyelerine yönelik çıkan haberler üzerine bu açıklamayı yaptıklarını" söyledi.

Trabzon Of kökenli geniş bir aile olan Çakıroğlu ailesinin kurduğu Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği tarafından olaya karışan kişilerin kimlikleri ve haklarında çıkan iddialar nedeniyle yapılan açıklamada, “Evlatlarımızın muhatap olduğu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz. Her bir evladımızı bir bayrak, bir vatan parçası olarak gördüğümüzün bilinmesini istiyoruz” denildi. Açıklamada ulusal medya aracılığı ile “bir algı operasyonu” yapıldığı da iddia edildi.

'İLLEGAL İŞLER YAPILDIĞI İMASINI KABUL ETMİYORUZ'

Konuyla ilgili dernek başkanı Çakıroğlu çıkan haberlerde ailesinin, “illegal işler yaptığının iddia edildiğini” belirterek bu durumu kabul etmediklerini söyledi. Çakıroğlu, ismi geçen kişilerin de böyle bir olayda yer almış olabileceğine inanmadıklarını söyledi. Ahmet Çakıroğlu, 'Çakıroğlu' soyadını kullanan geniş bir kesim olduğunu söyleyerek konunun hukuki süreçte açığa çıkacağına inandığını belirtti. Derneğin yaptığı açıklamada, “Evlatlarımızın muhatap olduğu bu müessif olay karşısında gerek kolluk kuvvetleri, gerek adli makamların süreci hakkaniyetle yürüteceğine inancımız tamdır” denildi.

FUAT ÇAKIROĞLU 2020 AĞUSTOSU'NDA TAHLİYE OLMUŞ

Öte yandan çatışmada yaralanan Fuat Çakıroğlu’nun Ağustos 2020'de cezaevinden tahliye olduğu öğrenildi. Kars Cezaevi'nde yatmakta olan Çakıroğlu’nun cezaevinden çıktığı sırada yüze yakın araçtan oluşan bir konvoy ile karşılandığı videolar o dönemde sosyal medyada Çakıroğlu ailesinin mensubu kişiler tarafından yayınlandı. Videoda Çakıroğlu’nu kendisini karşılayanlar ile kucaklaştığı ve memleketi Of’a gittiği görülüyor.