Çaldığı İETT otobüsüyle tur atan sanığa 15 yıl hapis istemi

Şubat ayında bir gece İETT otobüsünü çalan, bir süre kullandıktan sonra bırakan Ali Volkan Çamur hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Duruşma ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da park halindeki İETT otobüsünü çalarak tur attıktan sonra Beyoğlu'na bırakan Ali Volkan Çamur hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tutuksuz sanık Çamur'un yargılandığı davanın duruşması Anadolu 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Çamur hakkında "Gece vakti haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi. Çamur duruşmaya katılmazken, müşteki avukatı hazır bulundu. Müşteki avukatı Dilay Şen Doğan, "Zararımız giderilmedi, uzlaştırma da sağlanmadı. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında, "sanık Çamur’un 8 Şubat 2021’de Maltepe’de bulunan otobüsün hava valfini açarak otobüse girdiği ve içerisinde bulunan anahtarı alarak aracı çalarak Beyoğlu’na götürdüğü" belirtildi. Sanık Çamur’un savunmasında üzerine atılı suçu ikrar ettiği ve acil işi olması dolayısıyla aracı bulunduğu yerden aldığını söylediği mütalaada hatırlatıldı. Mütalaada, otobüsün kamu hizmetine tahsis edilen eşya niteliğinde olması nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nda yarı oranında indirim gözeten "Kullanım hırsızlığı" maddesinin uygulanamayacağı ifade edildi.

Mahkeme, sanık avukatına mütalaaya karşı savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

 

Etiketler iett otobüs