'Çalışandan adaletsizce kesilen vergiler usulsüz ve kayıtsız harcanmış'

'Sağlık Çalışanları Vergide Adalet İstiyor' başlıklı eylemlerde yapılan açıklamada, "Sayıştay raporunda yer alan kamu harcamalarındaki usulsüzlükler halkın yaşadığı sorunları derinleştiriyor" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu (TTB AHEK) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) öncülük ettiği, illerde sağlık emek-meslek örgütlerinin de katıldığı ‘Sağlık Çalışanları Vergide Adalet İstiyor’ başlıklı eylemler, 29. haftasında devam etti. Hastaneler, aile sağlığı merkezleri ve vergi daireleri önlerinde yapılan basın açıklamalarında ‘Vergide Adalet’ çağrılı pankartlar ve dövizler taşındı.

Basın açıklamasında, şu ifadeler “Adaletsiz vergi politikaları yetmez gibi, Sayıştay raporunda yer alan kamu harcamalarındaki müsriflikler, usulsüzlükler ve kayıtsızlıklar halkın yaşadığı sorunları daha da derinleştiriyor.

Yüzde 35 vergi kesintisinden vazgeçin, adaletsiz vergi uygulamasına karşı her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesintisini hayata geçirin.

Aile hekimliği çalışanları ve tüm sağlık çalışanları olarak 29 haftadır sürdürdüğümüz “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemlerimizi her çarşamba olduğu gibi taleplerimiz karşılanana dek sürdürmekte kararlıyız. Toplumun sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının hakları için sürdürdüğümüz mücadelemize halkımızı destek olmaya çağırıyoruz.”