Çalışanların kariyer yolculuklarında online kursların rolü

Mesleki gelişimlerine yönelik yatırım yapmayı düşünen beyaz yakalılar, çevrimiçi kurslara yönelmeye başladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'deki beyaz yakalı çalışanların kariyer planlarına yönelik yapılan bir araştırma, onların mesleki gelişimlerine ciddi yatırımlar yapmayı hedeflediklerini ortaya koydu. Bu araştırma, katılımcıların  yüzde 77'sinin kariyerlerini ilerletmek için çeşitli online kurslara kaydolmayı düşündüğünü gösterdi. Özellikle dijital pazarlama, yazılım geliştirme ve proje yönetimi gibi alanlarda uzmanlaşmayı hedefleyenlerin oranı yüksek.

 

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 80'i esneklik ve erişilebilirlik açısından online kursları yüz yüze eğitime tercih ettiğini belirtiyor. Bu tercihin ardında, zaman ve mekân kısıtlamalarının ortadan kalkması ve uluslararası akreditasyonlu eğitimlere kolay erişim imkanı gibi faktörler yatıyor. 

Elif Tuzlakoğlu, Laba Turkey'in CEO'su, beyaz yakalıların kariyer planlarını şekillendirme konusundaki artan eğilimi vurguluyor. Laba Turkey olarak, kariyerlerinde bir adım öne çıkmak isteyen profesyonellere yönelik çeşitli kurslar sunduklarını belirtiyor. “Eğitimlerimiz, katılımcıların sektörde daha rekabetçi olmalarını sağlıyor. Uluslararası akreditasyonlu kurslarımızla, öğrencilere dünya standartlarında bir eğitim deneyimi sunuyoruz.” diyor ve ekliyor: “Bu kurslar sayesinde, öğrencilerimiz kendilerini global bir çalışma ortamına hazır hale getiriyor ve kariyerlerinde yükselmek için gereken araçlara sahip oluyorlar.”

 

 

(HABER MERKEZİ)