Cambridge'de araştırma: Latince öğrenimi için Taylor Swift şarkıları dinleyin
Cambridge Üniversitesi'nde akademisyen Steven Hunt yayınladığı kılavuzda, Taylor Swift müziği ve Disney şarkılarının Latince'yi öğrencilere daha erişilebilir ve eğlenceli kılabileceğini belirtti.
DUVAR - İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nden Steven Hunt isimli bir akademisyen, yaptığı araştırmalar sonucu Latince'nin daha çok modern bir yabancı dil gibi öğretilmesi gerektiğini öneren yeni bir kılavuz hazırladı.
Kılavuzda Latince öğrenmek isteyenler sadece başlangıç seviyesinden kelime ve dil bilgisi öğrenmek yerine yaratıcı bir şekilde konuşmaya, şarkı söylemeye ve yazmaya teşvik ediliyor. Kılavuza göre şarkıları Latince'ye çevirmek, öğrencilerin Roma şiirinde kullanılan farklı teknikleri kavramasını geliştirebilir.
35 YILDIR LATİNCE ÖĞRETİYOR: DAHA İLGİ ÇEKİCİ HALE GETİRİLEBİLİR
The Guardian'ın haberine göre, 35 yıldır Latince öğreten ve şu anda Latince öğretmenleri yetiştiren Steven Hunt, geleneksel öğretim yöntemlerinin hala önemli olduğunu, ancak bu dili daha ilgi çekici hale getirebilmek için daha yaratıcı ve açık fikirli bir yaklaşımı savunduğunu söylüyor.
Akademisyen Hunt'ın kitabı öğrencilerin çeviri becerilerini geliştirmenin bir dizi yenilikçi yolunu detaylandırıyor. Kitapta yer alan bir araştırmaya göre, öğrencilerini Virgil'in şiirlerine ısındıramayan bir eğitmen, onlardan iyi bilinen şarkıları çevirmelerini istedi. Öğrencilerin çevirileri arasında Taylor Swift'in şarkısı Bad Blood da varken bu yöntemin işe yaradığı kaydedildi. Başka bir Latince meraklısı, Let it Go dahil olmak üzere Disney şakılarını Latince kaydetti.
Hunt, 11 yaşında Latince'yi ilk öğrendiğinde nefret ettiğini ve bir zamanlar köleliği önemsizleştirip kadın karakterleri klişeleştiren metinler kullanarak Latince öğretmek zorunda kaldığını aktarıyor. Hunt, Latince’yi aktif olarak kullandırmayan öğretmenler içinse “İnsan beyni ses için donanıma sahip olduğundan, konuşarak, dinleyerek ve dili kullanarak öğrenir. Bazı Latin öğretmenleri, ölü ya da diri herhangi bir dili öğrenmenin yolunun bu olduğunu anlıyorlar” dedi. (DIŞ HABERLER)