Cami görevlilerinin kestirmek istediği ağaçları mahalleli kurtardı

Bursa’daki Çalıkhalil Cami bahçesinde yer alan 50 yıllık çınar ağaçları, dükkan yapılacağı gerekçesiyle kesilmek istendi. Mahalleli duruma tepki göstererek, ağaç kesimine engel oldu.

Çalıkhalil Cami bahçesindeki ağaçların dükkan yapmak için kesilmek istendiği öne sürüldü.
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

BURSA - Nilüfer'in Çalı Mahallesi'nde Çalıkhalil Cami bahçesinde bulunan çınar ağaçları, cami derneği ve cami görevlileri tarafından kesilmek istendi. Cami bahçesine dükkan yapılacağı gerekçesiyle ağaçların kesilmek istenmesine mahalleli tepki göstererek kesime engel oldu.

'DİN GÖREVLİLERİ MÜTEAHHİT İLE ANLAŞTI'

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz, bölgeye giderek ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Karagöz, "Her şeyi para olarak gören zihniyet, ibadethane avlusundaki ağaçları kesmek istedi" dedi. Çınar ağaçlarının en az 50 yıllık olduğunu söyleyen Karagöz, “Caminin din görevlileri bir müteahhit ile anlaşarak ağaçları kestirmek istedi. Çalı mahallesi sakinleri de camide bulunan ağaçların kesilmesine karşı çıktığı için kesim durduruldu" diye konuştu.

'ÜÇ KURUŞ İÇİN CAMİ BAHÇESİNE DÜKKAN YAPTIRACAKLAR'

Mevcutta cami altında dükkanların bulunduğuna dikkat çeken Karagöz, "Bahçesinde lojmanı ve kuran kursu da var. Başka bir binaya ihtiyaç yoktur. Bizler bölgede yaşayan insanlar olarak, caminin bahçesindeki ağaçların kesilmesine razı değiliz. O ağaçların gölgesinde cuma namazları kılınıyor. Üç kuruş kira gelecek diye cami bahçesine dükkan yapmak akla, mantığa ve dine uygun değildir" ifadelerini kullandı. Bölgede yaşayan insanların arazilerini bağışlaması ile elde edilen gelir sayesinde caminin yapıldığını sözlerine ekleyen Karagöz, uygulamayı etik bulmadıklarını belirtti.