Cami inşaatında iş kazası: 'İşçiler kazadan sonra sigortalandı'

Zonguldak’taki cami inşaatında yaşanan iş kazasında bir işçi yaralandı. İşçiler, yüklenici firma tarafından gece gündüz ve sigortasız çalıştırıldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK – Zongultak’ta inşaatı devam eden Uzunmehmet Cami’nde 22 yaşındaki bir işçi yaralandı. İnşaatta sigortasız çalıştırıldıklarını söyleyen işçiler, kaza sonrası yüklenici firma tarafından aceleyle sigortalandıklarını belirtti.

Zonguldak Karakum mevkiinde yapımı devam eden Uzunmehmet Cami’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 8 Mayıs’ta açılması planlanıyor. Caminin açılış tarihine yetişmesi için firma tarafından gece gündüz çalıştırıldıklarını anlatan işçiler, yaşanan kaza sonrası apar topar sigortalandıklarını, çalışanlar arasında “Akli dengesi yoktur” ve “Engelli” raporu olan 8 kişi olduğunu iddia etti.

YARALANAN İŞÇİ FİRMADAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Cami inşaatında 5 gün süreyle eve gitmeksizin, sigortasız şekilde çalıştırıldığını belirten 22 yaşındaki Erhan Kocasoy, kereste taşırken iş kazası geçirdi. Kazanın kayıtlara geçmemesi içn evine gönderildiğini söyleyen ve yan çapraz bağları kopan Kocasoy, Soğuksu Polis Merkezi’ne giderek firmadan şikayetçi oldu. Firmanın şikayetini geri çekmesi için Kocasoy’a para teklif ettiği öne sürüldü.

‘İŞ KAZASI GEÇİREN İŞÇİNİN BABASI: BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

İş kazasında yaralanan Erhan Kocasoy’un babası Baki Kocasoy, cami inşaatında iş güvenliğinin ve insan hayatının hiçe sayıldığını belirterek,

Erhan Kocasoy (soldaki)

“Benim oğlum burada geçirdiği iş kazası nedeniyle sakat kalacak. Biz sigortalı olduklarını zannediyorduk. Bunun hesabını kim verecek? 14-15 yaşında çocukları çalıştıran firma bununla da yetinmeyip “Akli dengesi yoktur” ve “Engelli” raporu olan 8 kişiyi sigortasız işe almış. Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve SGK bakalım firmaya ceza kesebilecek mi?” diye konuştu.

 

 

DEMİR: ÇOCUKLAR SİGORTASIZ ÇALIŞIYORDU

İki oğlu ile birlikte cami inşaatında çalıştığını ifade eden Metin Demir, “14 yaşındaki oğlum Onur ve 16 yaşındaki oğlum Umut ile camiye işe girdik.

Metin Demir ve oğlu

Gece mesai var deyince 24 saat uyumadan çalıştırıldık. Ancak sigorta yapılmayınca işi bıraktık. Benim çocuklarım gibi başka çocuklar da sigortasız çalışıyordu. Kandırıldık” dedi. Demir, camide çocuklarıyla çalışırken çekilen fotoğrafıyla resmî mercilere başvurup yasal hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.